Ce tratamente naturiste pentru insolație cunoști? Insolația este rezultatul expunerii prelungite sau necontrolate la soare asupra corpului insuficient protejat sau neprotejat. Aceasta produce o congestie a vaselor creierului, ce poate determina edem cerebral (hipertensiune intracraniană) sau hemoragii cerebrale.
Cele mai întâlnite simptome ale insolației sunt: dureri de cap, sete, greață și transpirație. Această simptomatologie poate fi, de asemenea, însoțită de o erupție cutanată, cu mâncărime și, în cele mai grave cazuri, amețeli, febră ridicată până la 40 ° și spasme musculare până la pierderea conștiinței.
Tratamente naturiste pentru insolație. Primele măsuri
Pentru a evita o stare de șoc în urma expunerii excesive la lumina soarelui, este necesar să cunoaștem cum să intervenim prompt pentru reducerea simptomelor. Ca un prim ajutor, este necesar ca persoana cu insolație să fie dusă departe de soare, într-un loc răcoros și ventilat, pentru a putea respira bine. Picioarele trebuie ridicate. Trebuie scoase sau deschise hainele prea strânse sau o curea strâns legată. Pentru a încerca să contracarezi scăderea presiunii arteriale. Pentru a reduce treptat temperatura corpului, este important ca fruntea să fie tamponată cu un burete sau o compresă cu apă proaspătă. Oferă-i persoanei băuturi la temperatura camerei. În special, apă proaspătă, evitând cofeina care duce la deshidratare.
În cazurile grave, cu febră mare, convulsii și stări de confuzie, e necesară contactarea unui medic. Sau a celui mai apropiat spital.
Dar dacă insolația este ușoară, printre remediile naturale utile care trebuie folosite pentru a obține un efect imediat de răcire a corpului, trebuie să fie inclus uleiul esențial de mentă. Răspândit pe corp, permite reducerea rapidă a temperaturii corpului. Pe lângă consumul de apă proaspătă, dar nu și apă rece, este de asemenea util să se promoveze reintegrarea sărurilor minerale prin consumul sucurilor de fructe proaspete sau de legume. Insolația poate rezulta și din epuizarea sării din organism. De aceea, este recomandabil sa fie înlocuită apa cu o băutură pentru sportivi bogata în electroliți, în perioadele de căldură și umiditate extreme.
Tratamente naturiste pentru insolație. Remedii eficiente
Atât la mare cât și la munte, trebuie să fim atenți la soare, mai ales în cazul copiilor.
Încearcă să-i aplici persoanei cu insolație, pachete de gheață pe temple, spate, gât, subraț, în zona inghinală și pe frunte. De asemenea, este de mare ajutor un ceai rece cu o linguriță de zahăr sau miere. Pentru a reface cantitatea de săruri minerale și vitamine din corp. În zonele în care pielea este roșie, poți aplica puțin gălbenuș sau ulei esențial cu lavandă.
În plus, dacă suferi de insolație, trebuie să:
- Bei cât mai multă apă;
- Eviți consumul de alcool;
- Consumi cât mai multe legume crude;
- Consumi alimente bogate în vitamina A, C și E, precum și alimentele bogate în antioxidanți (ex. roșii și ulei de măsline);
- Consumi napi, spanac, mazăre, porumb, varză de Bruxelles și broccoli;
- Consumi cât mai multe fructe.