A început cea de-a șaptea ediție a olimpiadei digitale de matematică, BRIO CHALLENGE

A început cea de-a șaptea ediție a olimpiadei digitale de matematică, BRIO CHALLENGE

A început cea de-a șaptea ediție a olimpiadei digitale de matematică, BRIO CHALLENGE – În competiție se pot înscrie elevi din clasele II-XII, premiile constând în vouchere cadou de 3.000 de lei pentru campioni, respectiv 1.500 de lei pentru vicecampioni

Brio®, platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale adresată elevilor români, anunță organizarea celei de-a șaptea ediții a olimpiadei digitale de matematică, Brio Challenge. Înscrierile sunt deschise până pe data de 8 decembrie 2023. Competiția va fi structurată în trei etape, una preliminară și două etape monitorizate video, la care se califică cele mai bune rezultate din etapa respectivă. Probele se desfășoară online, din fața calculatorului, tabletei sau telefonului mobil. Cea de-a șaptea ediție Brio Challenge este susținută  de Asociația Dedeman.

 

„Olimpiada BRIO Challenge, ajunsă la cea de-a șaptea ediție, a devenit deja o tradiție printre elevii pasionați de matematică din toată țara. Competiția reprezintă un prilej de verificare a cunoștințelor, o provocare și o modalitate de a primi o evaluare clară, reală asupra nivelului de informații deținute de fiecare elev în parte. Suntem mândri să facem parte din acest efort care încurajează performanța școlară și ne bucurăm că am avut până acum alături în cele șase ediții anterioare, aproape 30.000 de elevi”, afirmă Gabi Bartic, CEO Brio.

 

Înscrierile la olimpiada Brio Challenge au loc pe pagina https://brio.ro/challenge, pentru acest lucru fiind necesar ca elevii să își creeze un cont (dacă nu dețin deja unul) și să completeze formularul de înscriere disponibil. Pentru testele obligatorii din fiecare etapă nu sunt necesare credite Brio, însă pot fi achiziționate pachete de credite pentru pregătire. Elevii pot fi înscriși chiar și de părinți sau profesorul de la clasă.

 

Prima etapă va avea loc pe data de 10 decembrie 2023, începând cu ora 10:00, în urma căreia elevii care au obținut un scor de peste 80 de puncte se vor califica în etapa a doua, ce se va desfășura pe data de 13 ianuarie 2024. În etapa finală din 27 ianuarie 2024 se vor califica cei mai buni zece elevi de la fiecare clasă. Sunt declarați câștigători participanții cu cel mai bun scor, iar în situația în care mai multe teste primesc același scor, este declarat câștigător participantul care a obținut un timp mai bun.

 

De la fiecare clasă vor fi desemnați un campion și doi vicecampioni, iar premiile acestei ediții constau în vouchere cadou în valoare de 3.000 de lei și 1.500 de lei, pentru fiecare campion și vicecampion.

 

„Brio deschide noi uși, provoacă la alte abordări pentru diferite probleme. Pe lângă factorul premiului, care, sincer, este o motivație în sine, mai este de luat în considerare și experiența câștigată. Brio Challenge îmi permite să văd unde mă situez într-un clasament real, național, dar îmi oferă în același timp și probleme inedite, diferite de cele pe care le întâlnesc de obicei. Provoacă la moduri noi de a gândi, mai rapide, mai flexibile, adaptate formatului competiției. Opinia mea este că e important să evoluezi mereu, să încerci lucruri noi, iar cu testele de pe platformă chiar poți face asta”, spune Irina Pilipouțanu, clasa a VI-a, câștigătoare a celei de-a șasea ediții Brio Challenge.

 

 

###

 

Despre BRIO

Brio® este prima și singura platformă de teste digitale standardizate pentru elevii români. Prin testele școlare Brio® , elevii români din clasele I-XII își pot evalua obiectiv cunoștințele la principalele materii școlare și își pot îmbunătăți performanța la examene. Testele standardizate sunt dezvoltate pe baza unor principii științifice de măsurare (ramura științei care se ocupă de aceasta se numește psihometrie), astfel încât întrebările, procedurile de scorare și de interpretare să fie aceleași pentru toate persoanele care trec prin testul respectiv. Ele utilizează metode statistice complexe pentru a respecta principiile de fidelitate și validitate, adică acuratețe (lipsă de eroare) și adecvare (corectitudine, acoperirea teritoriului conceptual țintit). De aceea, sunt mult mai riguroase decât testele dezvoltate ad-hoc. Scorul unui test standardizat nu este supus subiectivității, el nefiind dependent de blândețea sau severitatea evaluatorului ori de lejeritatea ori dificultatea întrebărilor.

 

După fiecare testare, elevul și părintele sau profesorul primesc un raport de evaluare — Raportul Brio® — un document detaliat ce descompune în termeni foarte clari aspectele din subcapitolele analizate, indicând ce noțiuni sunt stăpânite deja de elev, respectiv pe cele pentru care e nevoie de aprofundare. Un instrument de ghidare și de informare obiectivă și acționabilă, este singurul tool de pe piața românească de educație digitală ce sprijină pregătirea și performanța susținută, identificând cu exactitate ariile unde elevul trebuie să mai lucreze pentru a fi competitiv față de colegii săi de generație.

 

Sistemul de Testare Brio este un produs științific conceput pe baza programei școlare din România, conceptualizat de o echipă de profesori și experți internaționali în testare și psihometrie.

 

 

My title page contents