10 Fraze care funcționează în comunicarea cu cei mici

10 Fraze care funcționează în comunicarea cu cei mici

Descoperă 10 fraze care funcționează în comunicarea cu cei mici și vezi cum îi poți face să te asculte, fără să apelezi la pedepse!

 

Bebelușii și copiii mici sunt mult mai inteligenți decât am crede că sunt. Deși nu pare întotdeauna, ei înțeleg mult mai mult decât arată într-un moment. Și nu pentru că sunt genii (deși pentru fiecare mamă, copilul ei este sau poate fi un mic geniu), ci pentru că au studiat, au învățat și au stocat toate aceste informații departe, pentru o vreme. Iar problema este că ei nu au controlul mușchilor faciali pentru a repeta cuvintele și expresiile, pe care le-ar putea folosi pentru a se exprima.

Pentru a-ți ajuta copilul să comunice, poți folosi 10 fraze care au un real impact, atunci când comunici cu copiii mici și pe care ei le pot înțelege și folosi relativ ușor.

De fapt, copiii care fac crize sunt pur și simplu frustrați, nu știu cum să se exprime, din cauza limitărilor corpului lor (abilități motorii reduse sau absente), situației lor (părinți care spun doar „nu”, fără să-i ajute să înțeleagă acel refuz), și incapacitatea lor de a controla mușchii din zona gurii pentru a vorbi în acel moment. E nevoie să manifestăm empatie față de ei și să încercăm să-i ajutăm, să-i înțelegem, dar mai ales să le acordăm atenția necesară și sa petrecem suficint timp cu ei!

 Iată cele 10 fraze care funcționează în comunicarea cu  mici:

1. Te rog.

Dacă tu folosești acest termen (repetitiv) și copilul tău îl va folosi.

2. Mulțumesc. 

Din nou, acesta este un lucru din seria celor ce se copiază, precum o maimuță.Dacă tu spui „mulțumesc”, va spune și copilul. Exemplul personal.

3. Îmi pare rău. 

Copiii mici nu știu să manifeste empatie, nu pot simți o situație, dar pot fi ajutați să-și exprime anumite sentimente și stări, în funcție de situația prin care trec într-un moment.

4. Cuvintele precum „te rog” pot fi introduse în aceste fraze care funcționează în comunicarea cu cei mici

E dificil pentru cei mici să apeleze mereu la cuvinte. Uneori încep să se smiorcăie, să facă crize. Atunci e momentul să li se reamintească să folosească cuvinte, când vor ceva.

5. Gesticulează! Indică și ajută-te de fraze care funcționează în comunicarea cu cei mici

Dezvoltarea îndemânării este, de asemenea, importantă, mai ales când ei vor învăța să arate și prin gesturi ceea ce vor.

6. Spune-mi ce vrei. 

Această cerință combină cele două anterioare: de a cere și a arăta ce vrea. În plus, ajută la menținerea atenției copilului în direcția sarcinii pe care o are de îndeplinit, fără a apela la momentul de furie, pentru că nu poate obține din prima ce dorește.

7.  Ai nevoie _?

Poate fi un joc amuzant pentru amândoi. Tu îl întrebi și el îți răspunde sau îți arată ceea ce are nevoie.

8. Dă-mi asta! 

Atunci când cel mic se joacă cu unele obiecte, e nevoie să știe să ofere și celuilalt un obiect. Fără să facă crize, pentru că e nevoit să renunțe la el.

9. Vreau și asta, dar… .

Îi poți da această replică copilului atunci când e supărat că nu poate sta pe scaunul din față al mașinii, că nu poate mânca înghețată la cină, doar pentru că vrea. Dar tu trebuie să-i explici de ce nu poate.

10. Nu e potrivit, nu e sigur! 

Dacă îi spui copilului că fuga cu foarfeca în mână nu este „sigură”, potrivită, atunci e nevoie să-i explici și de ce: „pentru că te vei răni, dacă vei cădea”. De multe ori, copilul te va privi mai întâi ciudat, apoi, după ce va procesa informația, va spune „ok”!

 

My title page contents