Consumul de pește în sarcină: ce pește e indicat și ce nu e…

consumul de pește în sarcină

Peștele este bogat în Omega 3, iod, proteine ​​și acizi grași esențiali, buni pentru sarcină. Cu toate acestea, unele tipuri de pești trebuie evitate pentru a nu pune în pericol fătul. Așa că descoperă în continuare tot ce trebuie să știi despre consumul de pește în sarcină!

Consumul de pește în carcină, somonul afumat o variantă?

Categoric, nu! Deoarece acesta este afumat la rece, nu este gătit pe foc și poate conține o bacterie numită Listeria monocytogenes, care poate să conducă la boală numită listerioză. Dacă somonul este gătit la foc, atunci se poate consuma în sarcină. Dar, atenție, să fie somon proaspăt, nu congelat!

Tipuri de pești ce trebuie evitate în timpul sarcinii

Există și alte specii de pești, în afară de somonul afumat, ce trebuie evitate în timpul sarcinii: ​​peștele-spadă, macroul, tonul și plătica. Aceste tipuri de pești sunt bogate în mercur, deoarece trăiesc mai mult timp în mare și se află mai mult timp în contact cu mercurul, un metal foarte periculos în special pentru femeile însărcinate.

Ton – mercur

Cum e menționat mai sus, tonul în timpul sarcinii nu poate fi mâncat deoarece este un pește mare care conține mult mercur. În schimb, se poate consuma în sarcină tonul din conservă, deoarece conservele conțin pești mai mici și, prin urmare, mai puțin expuși la mercur.

Ce pește să mănânci în timpul sarcinii?

Consumul de pește gras în timpul sarcinii este sănătos. Foarte buni în timpul sarcinii sunt peștii anșoa, sardinele, macroul și hamsiile, bogate în omega 3.

Codul este un pește gras?

Deși se consideră adesea că ar fi un pește gras, totuși nu este așa. În ciuda acestui fapt, codul în timpul sarcinii poate fi consumat fără probleme.

Chiar și peștele alb poate fi consumat fără probleme: nivelul Omega 3 este mai mic, dar este foarte slab. Dorada și bibanul de mare au foarte puține calorii și, prin urmare, sunt ușor de digerat.

Femeile gravide

Consumul de pește în sarcină poate fi nelimitat, atâta timp cât vorbim de peștii „de pământ” sau de apă dulce. Acești pești au un aport crescut de minerale, proteine, fier si omega 3. Păstrăvul, de exemplu, este un tip de pește indicat pentru a fi consumat în timpul sarcinii, pentru că este sărac în sodiu și, prin urmare, nu accentuează problemele tipice legate de hipertensiune arterială, întâlnite la femeile gravide.

foto: de la pixabay.com

Crustaceele în sarcină

Printre alimentele care trebuie evitate în cele 9 luni de sarcină se găsesc crustaceele, precum și moluștele. Crustaceele trebuie consumate numai dacă știi sigur că sunt proaspete și trebuie să fie și bine gătite deoarece sunt purtătoare de bacterii. Înainte de a mânca creveți în timpul sarcinii, precum și alte crustacee (fructe de mare), trebuie să fii sigură de originea lor, iar dacă ai dubii, cum se întâmplă în cele mai multe cazuri, ar fi cel mai bine să le eviți.

Lista crustaceelor: homari, crabi, moluște, fructe de mare, homari și creveți.

Scoicile în timpul sarcinii

Scoicile sunt printre alimentele care nu sunt recomandate în sarcină. E adevărat că prin procesul de gătire se distrug toate bacteriile, dar există o problemă care nu trebuie subestimată: moluștele sunt hrănite prin filtrarea apei de mare, ceea ce ar putea determina păstrarea unor substanțe nocive în interiorul lor. Dacă nu poți rezista, atunci mănâncă doar din cele foarte bine gătite. Același lucru este valabil și pentru midii în timpul sarcinii și pentru toate fructele de mare.

Listă de fructe de mare: midii, scoici, calamari, caracatiță, stridii, arici de mare.

Calamarul poate fi consumat, în sarcină, doar dacă e bine făcut (preparat).

Consumul de pește în sarcină, poți sau nu să mănânci sushi?

Multe persoane trec sushi pe lista alimentelor interzise. Pentru că nu știi sigur cum a fost pregătit, dacă au fost respectate procedurile de preparare și mai ales pentru că se folosește pește crud care este poate fi purtător de salmonella, mai bine amâni consumul de sushi.

După ce gătești o rețetă gustoasă pe baza de pește, descoperă ce orașe ai putea să vizitezi de 1 Decembrie!

My title page contents