10 sfaturi pentru a pierde în greutate după naștere. Ai născut și îți dorești să revii la forma de dinainte? Au mai rămas kilograme în plus după naștere? În acest caz, câteva sfaturi îți pot fi de un real folos.
Nu uita, 9 luni i-au trebuit corpului pentru a duce sarcina la bun sfârșit, și tot 9 (cel puțin) îi vor trebui să-și revină la normal!
10 sfaturi pentru a pierde în greutate. Iată cum să elimini kilogramele în plus într-un mod sănătos:
1. Spune NU dietelor extreme!
Proaspetele mămici au nevoie de energie, astfel încât nu trebuie să se priveze de o alimentație hrănitoare.
Alege alimente sănătoase precum iaurt, smoothie-uri, legume, cereale și carne slabă. Sfatul nutriționiștilor este să nu consumi mai puțin de 1500 de calorii pe zi, pentru a nu compromite sănătatea și producția de lapte.
2. Nu face comparații!
De multe ori, mamele au tendința să se compare cu alte mame. Nu te compara cu prietena ta care poartă deja blugii preferați după 2 săptămâni de la naștere! Fiecare corp/organism reactionează diferit. Așa că… ia-ți timp!
Se presupune că durează aproximativ 12 luni pentru a-ți recăpăta o formă sănătoasă și frumoasă. De asemenea, nu uita că, unele modificări, cum ar fi la nivelul șoldurilor sau abdomenului, pot fi permanente. Nu te stresa!
3. Ce să mănânci?
Când ești ocupată să ai grijă de copilul tău, poate părea aproape imposibil să găsești timp să gătești. Ca să nu mai amintim de pregătirea unor mese sănătoase.
Ce soluții ai? Te poți ajuta cu câteva trucuri: o parte de legume congelate fierte și reîncălzite, o salată se poate prepara ușor în fiecare zi și unele feluri de mâncare congelate pot fi, de asemenea, bune. Este important să stai departe de produsele bogate în sodiu.
4. Alăptarea te face să slăbești. Da sau ba?
Alăptarea poate ajuta, dar nu este o baghetă magică. Astfel că pot rămâne câteva kilograme chiar și după terminarea alăptării dar, care ulterior, vor fi eliminate. În medie, alăptarea arde aproximativ 500 de calorii pe zi. Însă, această cantitate poate fi mai mică sau mai mare, în funcție de vârsta bebelușului și de câte ori pe zi îl hrănești.
5. Începe să faci cu sport
Începe să faci sport treptat, urmând prorpiile ritmuri și energii. Ascultă-ți corpul și amintește-ți că și plămânii tăi trebuie să se recupereze după sarcină și poți să scapi mai ușor de respirația îngreunată.
6. Importanța gustării
Un aspect foarte important: gustările luate în mod regulat pot menține nivelurile de zahăr din sânge relativ constante. Important e să alegi gustări sănătoase.
7. Ține un jurnal alimentar
Studiile arată că oamenii care notează ceea ce mănâncă, au mai multe șanse să reușească să slăbească. Conform unui studiu realizat în 2008 de către Centrul de Cercetare în Sănătate al Kaiser Permanente a constatat că ținerea unui jurnal alimentar poate ajuta la dublarea pierderii în greutate!
8. Programul de somn
Studiile științifice arată că privarea de somn este legată de obezitate. Privarea de somn poate favoriza creșterea în greutate prin modificarea hormonilor, a apetitului și a nivelului de activitate al organismului.
9. Mai întâi, dă jos burta!
Cum să lucrezi abdomenul? Înainte de a începe, este recomandat să-ți consulți medicul, pentru a te asigura că poți începe un program de modelare a abdomenului. O minge de gimnastică poate fi utilă pentru efectuarea exercițiilor la nivelul bazinului, abdomenului, mușchilor pelvieni.
10. Spune NU suplimentelor!
Multe suplimente de slăbit conțin efedrină sau cofeină, care pot provoca palpitații ale inimii, probleme cu stomacul și tulburări de natură psihiatrică. În plus, ingredientele unor suplimente pot fi transmise bebelușului prin laptele matern.