Cum ai grijă de unghiile bebelușului. Când și cum să le tai corect

Cum ai grijă de unghiile bebelușului

Poate părea un lucru banal, dar multe mămici își fac griji când vine momentul să se ocupe de unghiile copilului. Cum ai grijă de unghiile bebelușului? Iată câteva reguli pe care le poți urma cu încredere.

 

Cu siguranță ai observat deja că unghiile micuțului tău cresc foarte repede. Care sunt riscurile la care îl expui dacă nu te ocupi de această situație? Deoarce nu își pot controla încă mușchi, bebelușii se poate zgâria foarte ușor. Mai mult , sub unghii se pot aduna microbi – un lucru riscant ținând că sistemul imunitar nu este încă dezvoltat pe deplin.

Profesioniștii recomandă să tai unghiile bebelușului o dată sau pe săptămână și chiar mai frecvent pentru a-l proteja de posibile zgârieturi și infecții. Unghiile de la picioare nu trebuie tăiate la fel de des.

Iată cum ai grijă de unghiile bebelușului tău:

Folosește o unghieră sau foarfece pentru copii

Taie unghiile bebelușului tău cu atenție. Separă cu blândețe unghia de vârful degetului pentru a avea mai mult control și a facemai mult spațiu pentru unghieră. În plus, va fi mai puțin probabil să tai și din pielea degetelor. Poți încerca să tragi pielea din vârful degetului pentru a te asigura că tai doar unghia.

Unghiile de la mânuțe se taie rotund, urmârind linia lor naturală. Cele de la picioare se taie drept.

Poti folosi si un foarfece special pentru manichiura. Acesta este curbat si are margini rotunjite, astfel incat nu trebuie sa iti face griji ca poti rani degetele bebelusului. Dacă este nevoie poți folosi și o pilă de carton pentru a netezi marginile.

Taie unghiile bebelușului atunci când doarme

Multi parinti asteapta ca bebelusul sa adoarma inainte sa ii taie unghiile. Aceasta este o strategie care functioneaza, mai ales daca acesta doarme in tot acest timp. Ai grija sa nu il trezesti pentru a nu deveni foarte agitat.

Fii relaxată și distrage-i atenția

Dacă alegi să îi tai unghiile când este treaz ai nevoie de un alt adult care să te ajute. Fii relaxată și încearcă să îi distragi atenția bebelușului. Poți să încerci să cânți un cântecel cât timp timp îi scurtezi unghiile pentru a-l calma și a-i distrage atenția.

După baie

Un alt moment potrivit pentru a avea grijă de unghiile bebelușului tău? După baie, când cei mici sunt mai relaxați și au unghiile mai moi.

Dacă ți se pare prea dificil să îi tai unghiile bebelușului iată câteva alternative la care poți apela.

Cere ajutorul unui alt părinte cu experiență

Poți ruga un alt părinte cu mai multă experiență să îți arate cum să ai grijă de unghiile bebelușului tău. La început poate ți se va parea dificil, poate iti va fi puțin teamă, însa în timp te vei obișnui cu siguranță!

Apelează la mănuși de protecție

Dacă unghiile bebelușului tău sunt foarte ascuțite și nu reușești să i le tai poți să îi pui mănuși.

Ce faci dacă ai tăiat un pic din piele

Dacă ai tăiat un pic din pielea bebelușului, nu îți fă griji. Spală repede rana cu apă sau presează cu un pansament steril până se oprește sângerarea. Dacă aplici puțină presiunea, de obicei sângerarea se oprește foarte repede. Dacă este necesar poți aplica și o cremă cu antibiotic. Evită bandajele, deoarece dacă îşi bagă degetul în gură acesta acestea pot fi un pericol de sufocare.

Tu cum ai grijă de unghiile bebelușului tău?

My title page contents