Cum să faci față căldurii în timpul sarcinii și să previi riscurile. Căldura poate fi foarte dificil de suportat și devine și mai dificilă dacă ești însărcinată. De aceea, nu subestima schimbările bruște de temperatură, insolația și riscurile la care te expui doar pentru că dorești să te bucuri de o zi la plajă sau în aer liber. Mai ales, în ultimul trimestru, ferește-te de soare!
Căldura în timpul sarcinii poate fi foarte dificil de tolerat. Greutatea abdominală, tensiunea arterială scăzută și oboseala generală tipică perioadei pot fi și mai dificile atunci când temperaturile cresc, la fel ca și nivelurile de umiditate.
Care sunt efectele și ce poți face pentru a te simți mai bine?
Ce riscuri poate provoca căldura în timpul sarcinii?
Primul risc este cunoscut sub numele de supraîncălzire. Simptomele acestei tulburări includ o piele fierbinte, dureri de cap, amețeli, crampe musculare și greață. Important: Femeile gravide care au o temperatură corporală mai mare de 39 de grade pentru mai mult de 10 minute prezintă un risc crescut de accident vascular cerebral și deshidratare.
De altfel, deshidratarea este una dintre cauzele Braxton Hicks sau așa-numitele contracții pregătitoare. De asemenea, deshidratarea poate crește incidența amețelilor și leșinului. Și, desigur, dacă o femeie gravidă cade, pot exista complicații mai semnificative, inclusiv travaliul precoce sau abrupția placentară (dezlipirea de placentă), care pot duce la o naștere prematură.
Acest lucru nu înseamnă că femeile însărcinate ar trebui să evite să petreacă timp în aer liber, dar trebuie să ia măsuri de precauție pentru a se adăposti de căldură.
Cum să învingi căldura dacă ești însărcinată?
Hidratează-te! Bea 3-4 litri de apă pe zi. Dacă ți-e sete, ai grijă să bei lichide. În plus față de apă, poți include, de asemenea, sucuri de fructe și băuturi sportive.
Poartă țesături naturale respirabile, cum ar fi bumbacul, care vor ajuta, de asemenea, la prevenirea erupțiilor cutanate cauzate de căldură.
Stai în interior în timpul celor mai fierbinți ore ale zilei.
Ia cu tine întotdeauna apă, nu numai pentru a bea, ci și pentru a o pulveriza pe față și picioare.
Evită să faci plajă: Pe lângă evitarea accidentului vascular cerebral, ajută la prevenirea melasmei, numită și mască de sarcină.
Când să te adresezi medicului?
Dacă temperatura corpului este de 38,5 ° sau mai mare și ai simptome asemănătoare gripei nu este neapărat periculos pentru tine sau pentru fătul tău, dar ar trebui să iei legătura cu medicul tău. Femeile gravide se îmbolnăvesc mult mai repede, deci este mai bine să fii precaută.
De asemenea, atunci corpul se supraîncălzește prea mult, nu aștepta, mută-te imediat un loc mai răcoros, bea apă treptat, aplică cârpe umede pe piele sau stai cu picioarele în apă rece. Dacă te confrunți cu vărsături și observi agravarea simptomelor sau simptome care durează mai mult de o oră, solicită asistență medicală imediată.
Umflarea gleznelor și picioarelor
Gleznele, picioarele și degetele se pot umfla în timpul sarcinii. Aceasta, deoarece corpul unei gravide deține mai multă apă decât de obicei. Adesea, această condiție se înrăutățește când vremea este foarte caldă. În timpul zilei, excesul de apă tinde să se colecteze în părțile inferioare ale corpului. Presiunea uterului în creștere poate afecta, de asemenea, fluxul sanguin în picioare, determinând acumularea de lichid și împiedicând întoarcerea venoasă și limfatică.
Cum să faci față căldurii în timpul sarcinii? Dacă ai gleznele umflate, poți încerca:
Evită să stai în picioare mult timp.
Poartă pantofi și șosete confortabile: Nimic cu curele strânse.
Încearcă să te odihnești cu picioarele ridicate cât mai mult posibil.
Bea multă apă
Încearcă să faci plimbări regulate pe tot parcursul zilei sau să faci exerciții pentru picioare. Acestea pot îmbunătăți circulația sângelui, pot reduce umflarea gleznelor și pot preveni crampele musculare.