Sarcina vara. 7 sfaturi pentru femeile însărcinate în timpul verii

Sarcina vara…ușoară sau dificilă? A fi însărcinată în timpul verii poate să nu fie chiar atât de ușor. În timpul verii, femeile însărcinate își simt corpul mult mai cald decât de obicei și transpiră mai mult. Acest lucru se întâmplă din cauza progesteronului (hormonul sarcinii) care determină o creștere a temperaturii corpului.

Cu toate acestea, manifestând unele precauții simple, gravidele își pot adapta stilul de viață la nevoile pe care le au în această perioadă.

Sarcina vara. Iată 7 sfaturi practice care te vor ajuta să înfrunți căldura verii, dacă ești însărcinată în acest anotimp:

1. Odihnește-te mult și bine

Înainte de toate, nu uita: ești însărcinată! De aceea, este foarte important să încetinești ritmul vieții și să-ți aloci timpul potrivit pentru repaus; cu atât mai mult vara, deoarece căldura te face să pierzi săruri minerale și astfel îți poate scădea tensiunea arterială.

De asemenea, încearcă să nu mergi la culcare la ore prea târzii din noapte. Știai că ficatul funcționează cel mai bine de la 22.00 la 2.00 noaptea? Dacă te vei odihni în aceste ore, îi vei permite acestui organ să nu se suprasolicite și să elimine toxinele.

2. Hidratează-te și protejează-te de soare

Este important să rămâi întotdeauna bine hidratată. Din acest motiv, este important și necesar să bei multă apă, cel puțin un litru și jumătate pe zi. De asemenea, ar fi mai bine să eviți ceaiul sau cafeaua care cresc deshidratarea și conțin teină și cofeină, stimulente nerecomandate în timpul sarcinii.

Consumă cât mai multe alimentele simple, dar și o mulțime de fructe și legume pentru a te hidrata mai bine și a nu îngreuna activitatea ficatului.

În timpul zilelor deosebit de fierbinți, fă mai multe dușuri și băi. Sunt utile pentru a te reîmprospăta, dar nu abuza de săpun. De fapt, utilizarea excesivă ar putea usca pielea.

Ferește-te de soare: dacă te expui la soare, folosește întotdeauna o cremă de protecție solară cu factor de protecție ridicat, pentru a preveni apariția petelor întunecate, în special pe față.

3. Poartă îmbrăcăminte și încălțăminte confortabile

Poartă haine confortabile, de preferință din bumbac, care permit o respirabilitate bună, reducând astfel episoadele de transpirație excesivă.

Optează pentru pantofi confortabili, de preferat cu o talpă largă și călcâi de aproximativ 3 centimetri înălțime. Acest tip de încălțăminte îți va permite să ai o bună circulație și să eviți umflarea picioarelor. În plus, încearcă să nu porți tocuri mari, pentru a evita căderile accidentale și postura incorectă.

4. Redu stresul și activitatea de lucru

Dacă încă mergi la serviciu, încearcă să-ți reduci activitatea de lucru și factorii de stres pe care îi poți avea. Încetinirea ritmului vieții de zi cu zi îți va permite să reduci stresul, să creezi o relație bună cu copilul și să te pregătești pentru noua viață împreună, după naștere.

5. Sarcina vara: Fă o activitate fizică adecvată

Este recomandat să ai o activitate fizică zilnică. Este suficient să mergi pe jos o jumătate de oră pe zi pentru a permite organismului să se adapteze încet la schimbările pe care le implică sarcina. De asemenea, plimbarea te ajută să depășești problema deranjantă a picioarelor neliniștite și este de ajutor în cazul picioarelor umflate ca urmare a retenției de apă.

Cu toate acestea, evită să ieși în timpul celor mai fierbinți ore, pentru a nu te expune la lumina dăunătoare a soarelui și pentru a evita episoadele de leșin și deshidratare excesivă.

6. Alege-ți cu grijă destinația de vacanță

Poate că te întrebi ce loc de vacanță este mai potrivit în timpul sarcinii: mare, munte sau lac? Este important sa îți alegi cu atenție vacanțele! Mai ales din luna a șaptea, ar trebui să evaluezi călătoria și cele mai bune mijloace de transport pentru tine, mai degrabă decât destinația în sine.

De fapt, este recomandat să reduci călătoriile pentru a nu obosi prea mult și să acorzi prioritate celui mai rapid mijloc de transport.

Dacă optezi pentru avion, ia în calcul faptul că unele companii aeriene limitează călătoriile la 36 de săptămâni de sarcină, de asemenea, este important să te informezi înainte dacă trebuie să prezinți un certificat medical pentru a zbura.

7. Pregătește-te pentru noul sosit

Concediul prenatal este o bună ocazie de a găsi timp pentru a te pregăti mai bine pentru întâlnirea cu bebelușul tău. Bucură-te cât mai mult de timpul petrecut împreună cu partenerul tău și trăiți împreună acest moment magic; alegeți împreună cum să construiți „cuibul” copilului vostru. Este important să creați spațiu în casă pentru a-l putea întâmpina în cel mai bun mod posibil pe bebeluș.

My title page contents