Cum să îmbrăci copiii mici și nou-născuții când se lasă frigul

Cum să îmbraci copiii mici și bebelușii în timpul lunilor de iarnă – Sfaturi de la pediatru

Toată lumea știe deja că cei mici trebuie îmbrăcați în stilul ceapă, adică în straturi. Nu este un moft sau o sugestie simplă, dar adevărul este că doar așa poți controla și regla temperatura corpului celor mici, mai ales în timpul iernii. Atunci când este foarte frig, șocul termic este mascat: în mașină pot fi de la 18 ° în sus, -3°  în aer liber, și  30 ° în  mall, unde mergi de multe ori cu copilul la cumpărături. Dar dacă îl vei îmbrăca pe cel mic în straturi, vei evita atât supraîncălzirea bebelușului, cât și înghețul. Prin urmare, copilul tău nu va mai fi expus la schimbări bruște de temperatură. Va fi mult mai simplu să adaugi sau să scoți o piesă de îmbrăcăminte de pe el.

 

 Iată câteva sfaturi și reguli despre cum să îmbraci copiii în frig!

 

Pentru copiii mici și nou-născuți, prima regulă este să alegi haine din materiale naturale.

Bumbacul și lână păstrează căldura, în timp ce materialele sintetice 100% îl fac pe copil să transpire, nu permit să-și păstreze căldura. Totodată, materialele sintetice sunt de multe ori sunt cauza pielii transpirate și lipicioase. Sinteticul nu doar că nu lasă pielea să respire, dar rețin umezeala și de aici apar și neplăcerile: răceli însoțite de febră și disconfort.

foto: de la pixabay.com

 

Atunci când îmbraci copiii mici, trebuie să iei în calcul modul în care te vei îmbrăca chiar tu.

Dacă ție îți e cald, lui de ce nu i-ar fi? În plus, copiii mici se agită mult mai mult fizic, dar au și o temperatură a corpului mai ridicată. Așa că, nu doar ție ți-e cald, ci și bebelușului tău. Tu rezolvi mai repede problema. El comunică prin plâns, iar de multe ori nu te prinzi din prima care este motivul supărării lui.

Nou-născuții nu ar trebui să fie prea înfofoliți, deoarece au un grad de respirabilitate al pielii mai mare.

Dacă mama și tata sunt îmbrăcați doar cu un pulover de bumbac sau cu o jachetă potrivită ca grosime, nu trebuie procedat cu mult diferit nici în cazul bebelușului sau al nou-născutului. Nu întotdeauna iarna înseamnă obligatoriu și un aer foarte rece!

De asemenea, nu trebuie să uiți că cei care deja merg, se agită foarte mult, aleargă, sar, se joacă și trebuie să se poată bucura de confortul îmbrăcămintei. Toate acestea pentru a se deplasa cu ușurință. Pentru a se putea cățăra la locul de joacă, pentru a se simți în largul lor.

Da, este de la sine înțeles că plimbările și activitățile în aer liber, chiar și în timpul iernii sunt o modalitate de a preveni bolile de sezon. Evident, luând măsurile de bun simț: căciuli, mănuși și fulare, cu ajutorul cărora protejăm zonele sensibile, expuse cel mai mult frigului.

 

My title page contents