Cum sa traiesti SLOW?

Intensitatea cu care ne traim viata determina si ritmul in care percepem trecerea timpului. Atunci cand suntem din cale-afara de ocupati sau de grabiti, ni se pare ca minutele zboara si nici nu ne dam seama cand am ajuns la finalul zilei.

 

De cele mai multe ori nu avem timp, este cazul sa ne facem timp. Cum? Incetinind ritmul in tot mai multe din domeniile vietii noastre. De la felul in care ne alegem mancarea pana la modul in care calatorim. Curentul SLOW castiga tot mai mult teren si se extinde spre domenii neasteptate ale vietii noastre.

SLOW FOOD

De aici a inceput totul, in 1986, ca reactie la extinderea lanturilor fast-food. Slow Food inseamna alimente obtinute in mod natural, crescute curat, respectand ritmul lor dar si incurajarea traditiilor culinare. Inseama productie de alimente  intr-un mod benefic atat pentru consumator, cat si pentru producator si planeta.

SLOW LIVING

Este despre a-ti trai viata cu sens si pentru implinire. Este o abordare de tipul mai putin inseamna mai mult , cu focus pe calitatea vietii. A trai o viata echilibrata inseamna si utilizarea de mai putine resurse si in final protejarea Pamantului.

SLOW MONEY

Acest concept a vizat in prima instanta orientarea investitiilor financiare catre afacerile cu caracter local, care produc organic, catre economia sustenabila. Dar slow money inseamna si achizitonarea de produse locale pentru a sustine si a asigura unei comunitati locuri de munca si venituri.

SLOW TRAVEL

Sau cum sa ai o vacanta tihnita. Slow travel este despre a te conecta cu locul unde mergi si cu localnicii. Inseamna sa explorezi mergand la picior sau cu bicicleta si sa te eliberezi de impulsul de a marca obiectivele turistice si atat. Implica-te ca voluntar in activitatile zilnice ale localnicilor sau participa la un curs.

Avem timp, dar important este sa il petrecem facand si bucurandu-ne de lucruri cu adevarat valoroase, care sa merite fiecare secunda.

 

 

My title page contents