Răceala în timpul sarcinii nu e de dorit. De fapt, nicicând. Când ești însărcinată, este posibil ca sistemul tău imunitar să se schimbe. Ca urmare a acestor modificări, poți contracta o răceală sau o tuse la un moment dat în timpul sarcinii. În plus, în această perioadă, boala poate dura mai mult.

Vestea bună este că, deși probabil te simți obosită, simptomele unei răceli sau gripe nu sunt, de obicei, periculoase pentru copilul tău. Cu toate acestea, este important să iei măsurile necesare pentru a evita contractarea unei răceli sau a unei tuse în timpul sarcinii și pentru a o trata imediat, într-un mod adecvat.

 

Cum să previi tusea sau răceala în timpul sarcinii

Pentru a evita răceala sau tusea, cel mai important pas de făcut este menținerea unui stil de viață sănătos. Asigură-te că te alimentezi corect și că hrana este sățioasă, dar și că îți asiguri necesarul de ore de somn și faci exerciții fizice în mod regulat. În plus, este important să iei vitamine prenatale, precum și probiotice. Evident, la recomandarea medicului tău.

Spală-te regulat pe mâini. Dacă te afli în preajma unei persoane răcite, evită să dai mâna cu aceasta sau să mănânci ceva după ea. Încearcă să-ți speli mâinile mai des atunci când ești în preajma persoanelor răcite sau care tușesc.

Cum să tratezi o răceală sau tusea în timpul sarcinii

Dacă tocmai ai răcit și tușești, încearcă să o tratezi făcând următoarele:

Odihnește-te suficient – Dormi toată noaptea și relaxează-te chiar și în timpul zilei. Acestea sunt modalități grozave de a-i oferi corpului tău odihna de a care are nevoie.

Bea multe lichide – Bea apă, suc de fructe sau de roșii, pentru a te hidratata corespunzător și a-i oferi organismului vitaminele de care are nevoie.

Mănâncă bine – Încearcă să mănânci des și să ai porții mici de mâncare. Nu te înfometa!

Răceala în timpul sarcinii. Unele remediii naturale care te pot ajuta:

Redu congestia nazală – Plasează un umidificator în camera în care stai; menține capul ridicat pe pernă în timp ce te odihnești;

Calmează durerea din gât – Bea ceai cald sau fă gargară cu apă caldă cu sare.

Cel mai bine este să reduci numărul de medicamente luate fără tratament. Multe medicamente pe care le-ai folosi în mod normal înainte de a fi însărcinată pentru a trata simptomele răcelii, nu sunt sigure pentru a fi luate în timpul sarcinii. Mai jos, vei descoperi o listă de medicamente care prezintă un risc redus pentru copilul tău, în timpul sarcinii. Cu toate acestea, cel mai bine este să te consulți cu medicul tău, înainte de a lua orice medicamente pentru ameliorarea simptomelor.

Acetaminofenul (adică Tylenol) poate fi utilizat pentru a atenua stările febrile, durerile de cap și durerile musculare;

Pastilele anestezice pot ușura durerea din gât;

Codeina și dextrometorfanul pot fi adesea folosite ca emoliente surprinzătoare pentru tuse.

Când să apelezi doctorul

Este important să apelezi medicul, dacă simptomele te împiedică să te odihnești și să te hrănești adecvat. Sau dacă acestea durează mai multe zile, fără să observi o îmbunătățire a stării tale. De asemenea, este important să consulți medicul dacă ai o febră mai mare de 38,8 grade Celsius.

Dacă începi să expectorezi mucus decolorat sau dacă tusea ta este însoțită de dureri în piept și/sau de șuierături, sună-ți medicul. Este posibil să fie nevoie să-ți  prescrie un antibiotic pentru a elimina infecția.

My title page contents