Schimba-ti gandurile toxice despre copilul tau

Schimba-ti gandurile toxice despre copilul tau

Schimba-ti gandurile toxice despre copilul tau. De ce e nevoie sa faci asta? Pentru ca gandurile si emotiile se afla intr-o relatie de cauzalitate directa. Ceea ce gandim, se reflecta in ceea ce simtim.

 

Atunci cand apare o emotie, nu avem alta optiune decat sa o acceptam si sa o lasam sa se manifeste. Cand o experimentezi intr-un context mai larg de calm, vei putea sa o vindeci.  Acesta este modul in care depasim momentele de suparare.

Supararea trece

In aceeasi maniera, recunoasterea emotiilor pe care le traieste copilul tau este foarte important in eliberarea de ele. Empatia parintelui il ajuta sa accepte si sa simta supararea. A fi un observator calm in aceste momente, il va ajuta sa se linisteasca si sa mearga mai departe.

De unde vine?

Multi dintre noi se gasesc in mod repetet coplesiti de sentimente suparatoare, iar aici intervine o nevoie de preventie. Sursa unei emotii este un gand sau o suma de ganduri, deseori cunoscute drept credinte, puncte de vedere sau conclcuzii personale.

Daca nu avem alta optiune decat sa acceptam si sa ne onoram emotiile pe care le simtim, in schimb putem preveni anumite emotiile suparatoare. Cum?  Soar prin observarea gandurilor, care sunt generatoarele acestor emotii.

  • Fiul meu ar trebui sa isi iubeasca mai mult fratele si sa nu se supere pe el atat de des.

  • Sunt rusinata de crizele de isterie pe care le face copilul meu. Sunt convinsa ca oamenii cred ca sunt o mama rea.

  • Sunt un parinte groaznic.

  • Ar trebui sa gasesc o pedeapsa mai eficienta pentru a corecta comportamentul copilului meu.

Indata ce acorzi atentie modului in care gandesti, vei fi uimita sa observi cate din gandurile legate de copilul tau sunt negative. Este evident ce tip de emotii vor genera.

  • Partea cea mai rea, este ca multe dintre aceste ganduri nici macar nu sunt adevarate. Incearca sa reincadrezi, sa reformulezi. Asta nu va rezolva problema, dar te va ajuta sa pornesti dintr-un punct in care te simti mai calma si mai optimista, si sa gasesti solutii constructive.

  • Toti ne enervam la un moment dat, chiar si pe oamenii pe care ii iubim. Ar trebui sa ma documentez mai mult despre rivalitatea intre fratii, pentru a-mi sprijini copiii sa se inteleaga mai bine. 

    Citeste si despre rivalitatea dintre frati.

  • Refuz sa ma las rusinata de o criza de isterie. Orice copil are voie sa simta ce doreste. Fiecare parinte a trecut prin asa ceva si sunt sigura ca pot empatiza cu mine.

  • Copilul meu pare ca uita multe lucruri. Oare se simte coplesit? Cum il pot ajuta sa dezvolte un sistem pentru a-si aminti?

  • Fac tot ce pot mai bine. Doi pasi inainte si unul inapoi, tot ma poarta in directia corecta. Imi iubesc copilul si invat in permanenta cum sa imi gestionez emotiile.

Stii cum sa gestionezi tipatul? Afla aici.

My title page contents