TRATAMENTUL INFECTIILOR RESPIRATORII LA DEBUT

Odata cu venirea toamnei, creste frecventa afectiunilor respiratorii usoare sau mai grave. Si, atunci, ca parinte, iti vine sa te iei cu mainile de cap. Doctorita Cezarina Matei ne indeamna sa nu disperam si ne indica cum se face tratatamentul infectiilor respiratorii la debut.

 

Si totusi, de cate feluri sunt infectiile respiratorii?

O infectie respiratorie este o boala declansata de un agent patogen la nivelul tractului respirator. In functie de zonele afectate, acestea se impart in infectii ale cailor respiratorii superioare (nas, sinusuri, faringe, laringe) – cel mai des intalnite si infectii ale cailor respiratorii inferioare (trahee, bronhii) – mai rare si mai severe.

De ce ne imbolnavim?

Caile aeriene sunt expuse la agenti patogeni: virusuri, bacterii, praf, fum de tigara, fungi. In mod normal organismul se apara prin intermediul sistemului imunitar (care capteaza si elimina bacteriile, virusurile si fungii) la nivelul mucoaselor, cele mai mici particule fiind eliminate prin tuse si expectoratie. Un sistem imunitar slabit, in urma unor infectii recente sau datorita unor tratamente (antibioterapie, chimioterapie, radioterapie, corticoterapie) poate favoriza instalarea infectiilor.

Iata si cateva remedii pentru tuse.

Ce simptome apar?

Cu totii am experimentat cel putin o data simptomele neplacute ce vestesc instalarea unei infectii respiratorii: dureri de cap sacaitoare, rinoree foarte abundenta, aproape incontrolabila si iritativa, febra, frisoane, dureri de gat la simpla inghitire a salivei, tuse, stranut, dureri musculare si articulare si o nevoie aproape imperioasa de a sta in pat, la caldura.

Primele masuri care trebuie luate

In aceasta situatie, instituirea unui tratament simptomatic eficient este absolut necesara. Pe langa izolarea la caldura, o alimentatie bogatain vitamina C, bazata mai mult pe fructe si legume, lichide caldute indulcite cu miere, avem la indemana un produs natural cu efect rapid pe toate simptomele enumerate anterior. Marturisesc ca recomandarea acestui produs se bazeaza pe o experienta indelungata, fiind prescriptia pe care o fac pacientilor mei de la primele simptome care se instaleaza– este vorba de Imunorezistan  forte si varianta pentru copii mici, Imunorezistan Junior. Am inceput sa le recomand frecvent, dupa ce am folosit personal Imunorezistan forte si m-am convins de eficacitatea lui.

Ce trebuie sa stiti despre preparatele din gama Imunorezistan?

Imunorezistan forte, destinat adultilor si copiilor peste 7 ani, contine suc de Echinaceea purpurea, cu efect imunostimulator, antiviral si antibacterian. Se adauga extract de Eupatorium perfoliatum, o planta care reduce durerile musculare si osteo-articulare, cefaleea asociata cu dureri ale globilor oculari. In plus, are extract de Pelargonium sidoides (sinonim Umckaloabo) cu actiune antibacteriana, antivirala, analgezica, care scurteaza durata si reduce severitatea simptomelor. Si nu in ultimul rand, extract de Ginseng siberian, tonic general, antiastenic, care ne ajutasa ne indeplinim activitatile intelectuale chiar si atunci cand suntem raciti.

Si pentru copii?

Cu o formula asemanatoare, Imunorezistan Junior, produs recomandat copiilor mai mici, contine in locul Ginsengului siberian, gemoterapicul din muguri de Coacaz negru. Acesta are actiune antialergica si antiinflamatoare. Apoi, se adauga suc din fructe proaspete de Maces, cu un  continut ridicat de vitamina C naturala. La nevoie, daca apar  si accese de tuse, adaugati un preparat natural care sustine eliminarea secretiilor acumulate la nivelul cailor respiratorii superioare, din gama gemoterapicelor – Polygemma 3 Tuse.

Folositi  aceste  preparate de la primele semne de boala pentru a evita trecerea in faze complicate ale bolii, care vor necesita in mod obligatoriu un consult medical.

 

My title page contents