Tu ce remedii naturale pentru durerile în gât cunoști? Când apar primele simptome ale unei dureri în gât, poți lua măsuri imediate folosind remedii naturale pentru a calma inflamația, înainte ca situația să se agraveze. Durerea în gât este una dintre cele mai deranjante afecțiuni tipice sezonului de iarnă. Poate fi cauzată de viruși sau bacterii și poate fi însoțită de tuse, răceală, febră sau gripă.
Află care sunt principalele remedii naturale pentru durerile de gât, pe care le poți folosi imediat după ce apar primele simptome pentru a le ameliora și pentru a nu fi nevoit să apelezi la remedii drastice. Dar dacă durerea în gât devine severă și nu dispare, va trebui totuși să mergi la medic. La primele semne de durere în gât, de ajutor va fi să iei o bucată de ghimbir proaspăt sau de ghimbir confiat poate ajuta în continuare la ameliorarea imediată a disconfortului.
Iată cele mai eficiente remedii naturale pentru durerile în gât:
Miere
Bunicile știu cel mai bine acest remediu: când nepoții aveau dureri în gât, acestea le dădeau 1 linguriță de miere. De fapt, mierea este cel mai cunoscut remediu pentru bolile respiratorii. Aceasta este un antibacterian natural, are proprietăți antiseptice, expectorante și de calmare a tusei.
Lămâie
Remediu excelent pentru ameliorarea simptomelor durerii în gât, sucul de lămâie, în care se adaugă o linguriță de miere și apoi este consumat la fiecare 2 ore, elimină arsurile supărătoare ale durerii în gât. În acest caz, amestecul se bea rece, dar există și o variantă fierbinte. Trebuie doar să încălzești apă cu suc de lămâie și să o îndulcești cu miere. Această variantă de limonadă ar trebui să fie băută la fiecare 4 ore.
Lapte
La fel de valabilă este și clasica ceașcă de lapte fierbinte, în care adaugi o lingură de miere. De asemenea, această băutură poate fi însoțită și de un gălbenuș de ou.
Salvie
Salvia este o plantă cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice ale membranelor mucoase ale gâtului și faringelui. Poți face gargară cu frunze uscate sau să aplici tinctura mamă sau extractul direct cu un spray pentru a calma iritația.
Busuioc
Pregătește un decoct cu câteva frunze proaspete de busuioc, lasă-l să se răcească și continuă cu gargara.
Lemn dulce
Mestecă câteva secunde o crenguță de lemn dulce. Această rădăcină este foarte bună și în caz de tuse severă. Important este să nu abuzezi de ea și să limitezi utilizarea lemnului dulce în cazurile de hipertensiune arterială.
Scorțișoara
O infuzie pe bază de miere și scorțișoară pudră poate fi foarte eficientă atunci când ai dureri în gât.
Cum să vindeci o durere în gât fără febră, într-un mod natural?
De asemenea, pentru a calma durerea la înghițire, disconfortul în gât și senzația de iritație, poți apela la câteva trucuri:
- gargară cu apă sărată sau bicarbonat de sodiu;
- ia puțină miere în gură și las-o să se topească treptat;
- suptul de bomboane ajută la producerea de salivă care calmează inflamația;
- mănâncă un cățel de usturoi zdrobit;
- evită alimentele sau băuturile prea iuți sau iritante precum ardeiul iute sau condimentele, alege în schimb alimentele proaspete;
- ia suplimente de zinc pentru a accelera vindecarea;
- mânâncă bulion de pui sau de legume sau alte alimente care sunt ușor de înghițit;
- bea multă apă în înghițituri mici și băuturi răcoritoare pentru a calma durerea și a rămâne hidratat;
- nu îți forța vocea, deoarece acest lucru va crește durerea;
- renunță la fumat.
De obicei, indiferent de cât de dureroase sunt problemele gâtului, acestea se rezolvă de la sine în 5-7 zile. Trebuie spus însă că cele de origine bacteriană pot duce la complicații. De aceea, dincolo de remediile naturiste, este deci mai bine să consulți un medic, dacă durerea persistă ma mult de o săptămână. Poate fi un semn al unei probleme mai grave care trebuie discutată cu medicul.
În plus, este indicat să ceri sfatul medicului dacă sunt prezente următoarele simptome:
- dificultate la înghițire sau la respirație;
- modificări ale vocii sau tuse persistentă mai mult de o săptămână;
- salivație excesivă (în special la copii);
- umflarea gâtului sau a limbii;
- gât înțepenit sau dificultăți în deschiderea gurii;
- sânge sau mucus în salivă;
- febră peste 38 °;
- iritații ale pielii;
- oboseală persistentă.
Atențe: Adresează-te imediat medicului, mai ales în caz de febră peste 39 ° sau erupție cutanată. Ar putea fi, de asemenea, un simptom al alergiei la anumite substanțe, sau poate fi cauzată de alte boli. Nu neglija nicio reacție!