Cum să slăbești vara? Pierderea în greutate este importantă pentru un stil de viață sănătos, dar devine crucială mai ales în timpul verii când, din cauza căldurii, corpul nostru se deshidratează ușor.
Pentru a avea o formă fizică perfectă și pentru a ne păstra bunăstarea psihologică, mai ales vara, este important, în primul rând, să prevenim deshidratarea corpului, consumând cel puțin doi litri de apă pe zi. Nu ceda tentației de a bea băuturi alcoolice sau băuturi de vară extrem de calorice. Acestea nu numai că sunt bogate în zaharuri adăugate și te fac să te îngrași, dar te și deshidratează. Este de preferat să bei apă sau smoothie-uri preparate acasă, naturale și fără zahăr. De asemenea, poți consuma un fruct proaspăt întreg, bogat în fibre și apă, cu zaharuri naturale, care îți va potoli setea.
În general, e recomandat să consumi în mod regulat fructe proaspete și legume de sezon; să limitezi condimentele și carbohidrații simpli. Alege să consumi legume, carbohidrați complecși și proteine în mod regulat.
Cum să slăbești vara? Iată 6 sfaturi eficiente!
1. Ce să mănânci și ce să eviți?
Prima regulă de urmat este legată de ceea ce mâncăm și bem. În general, pentru a pierde în greutate și pentru a determina corpul să ardă mai mult decât consumăm, trebuie să limităm caloriile introduse zilnic.
Acest lucru nu înseamnă înfometarea sau adoptarea unor diete care nu sunt altceva decât epuizante și contraproductive, ci adoptarea unei diete echilibrate și variate; de asemenea, limitarea consumului anumitor alimente care promovează retenția de apă și balonarea, urmând o dietă scăzută în sare și crescând consumul de băuturi și alimente diuretice (apă, extracte de fructe și legume). Prin urmare, odată cu apropierea verii, ar fi bine să adopți o dietă ad-hoc; unele alimente cu proprietăți de detoxifiere trebuie luate în mod constant pentru a evita senzația de umflare și greutate și pentru a pierde câteva kilograme mai repede și sănătos.
2. Nu uita să desfășori zilnic o activitate fizică!
În plus față de o alimentație atentă, desigur, activitatea fizică nu trebuie să lipsească. Dar care este cel mai potrivit pentru cei care doresc să piardă în greutate? Desigur, sporturile aerobice care ne permit să transpirăm foarte mult, să creștem ritmul cardiac și să încurajăm dispersia lichidelor și a toxinelor.
Alergarea este un sport excelent în acest sens; 40 de minute în fiecare zi sunt suficiente pentru a întări mușchii, pentru a reduce ritmul cardiac și pentru a arde calorii.
Cu toate acestea, dacă nu îți place să alergi, poți alege să folosești bicicleta în aer liber sau chiar și în interior.
Iubești apa? De ce să nu te înscrii la cursuri de aerobic în apă? Acest sport îmbunătățește tonusul muscular și reduce stresul asupra articulațiilor; în plus, este potrivit pentru toate vârstele și promovează pierderea rapidă în greutate.
3. Mergi pe jos 30 de minute în fiecare zi!
Mersul pe jos în aer liber devine nu numai o modalitate excelentă de a arde calorii, ci și o modalitate plăcută pentru a elimina anxietățile, stresul și pentru a recupera un contact cu natura.
Doar 30 de minute pe zi, într-un ritm alert, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. În alte zile poți alege să folosești scările în loc de lift, să cobori din mijlocul de transport cu o stație mai devreme, profitând de pauza de prânz pentru a merge chiar și doar 15 minute.
4. Bea cel puțin 2 litri de apă pe zi!
Secretul unui organism sănătos, care funcționează la maximum, este tocmai prezența lichidelor. Consumă cât mai multă apă sau, eventual, ceaiuri din plante și infuzii strict neîndulcite.
Consumul unei cantități mari de apă a fost întotdeauna o recomandare a nutriționiștilor pentru a rămâne sănătoși și pentru a asigura bunăstarea. Hidratarea permite eliminarea toxinelor și transportul nutrienților către celule. Mai multe studii au arătat că un consum mai mare de apă ajută la stimularea metabolismului și la arderea mai multor calorii.
5. Fără stres! Iată cum să slăbești vara!
Din păcate, se confirmă faptul că un nivel secundar de stres poate avea un impact negativ asupra corpului și a kilogramelor în plus. Acest lucru ar depinde de nivelul ridicat de cortizol, numit și „hormon de stres” care, de fapt, în condiții de stres psiho-fizic particular, ar crește substanțial, determinând creșterea în greutate. De fapt, cortizolul reduce masa musculară, încetinind rata metabolică bazală și facilitând astfel depunerea grăsimilor.
O modalitate bună de a încerca să țineți această situație sub control este să-ți acorzi timp. A face activități pe care le iubești – fie grădinărit, călărie, tricotat – și care îți permit să-ți golești mintea de angajamentele ocupate ale rutinei poate fi un adevărat panaceu. Așadar, ai grijă să te gândești la tine și la sănătatea ta! Amintește-ți să îți acorzi timp prețios pe care să-l petreci așa cum preferi, să te reîncarci corect.
6. Dormi ca să slăbești!
Relația dintre somnul bun și menținerea greutății este dovedită de numeroase cercetări științifice. Respectarea ciclului somn-veghe menține un echilibru metabolic care este esențial pentru a contracara excesul de kilograme.
Dacă nu vă odihniți suficient, creați un dezechilibru la nivel hormonal care determină o creștere a apetitului; în special pentru a crește este dorința de alimente bogate în zahăr și grăsimi și există, de asemenea, o scădere a cheltuielilor calorice.
Deci, asigurați-vă că dormiți cel puțin 6-8 ore pe noapte, acest lucru vă va ajuta și în remise en forme!