10 alimente pe care le mănâncă copiii energici

10 ALIMENTE PE CARE LE MĂNÂNCĂ COPIII ENERGICI

10 alimente pentru mai multă energie? Desigur! Atunci când copiii sunt apatici sau lipsiți de energie, majoritatea adulților au tendința să le ofere dulciuri sau produse bazate pe cofeină și zahăr. Dulciurile au un efect pozitiv pe moment, dar daca vrei ca cel mic să fie energic și a doua zi, poți încerca să îi oferi alimente bogate în proteine si fibre.

 

Mai jos, ai o lista cu 10 alimente pentru un copil cât mai energic

Ouă

La doar 78 de calorii si 6 grame de proteine, oul este un centru de putere. Pe langa acestea, oul se bucura si de alte elemente nutritive. De exemplu, galbenusul de ou, contine clina, esentiala pentru imbunatatirea memoriei.

Ovăz

Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta pentru un plus de energie, mai ales pentru incarcatura cu vitamina B. Fibrele dietetice mentin nivelul de zahar din sange sub control.

Merele

Ele sunt centre de putere in lupta impotriva bolilor. Merele pot fi o buna alternative pentru gustarile dintre mese.

Dovleceii

Dovleacul este incarcat cu potasiu, care ajuta inima si muschii sa functioneze mai bine. In plus este dotat cu fibra, care ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange, si vitamina A, care ajuta la mentinerea sistemului imunitar suficient de puternic pentru a lupta impotriva infectiilor.

Somonul

Ce alt aliment ajuta la protejarea inimii, stimuleaza puterea creierului sit e face sa te simti fericit si energic? Somonul este plin de vitamine, minerale si omega 3, care pot stimula starea de spirit. In plus, este mai scazut in calorii decat alte surse de proteine.

Arahidele

Desi sunt bogate in calorii, daca sunt consummate moderate le pot fi o gustare plina de energie pentru copilul tau.

Mixul de cereale

Amestecul de cereale este probabil cel mai rau alimente cu un potential energetic mare. Este dotat cu suficient carbohidrati si protein pentru a oferi energie demna pentru a rezista in fata unui meci de fotbal. Pentru a evita excesul de zahar, fa-ti propriul amestec: adauga afine, caise, uscate, nuci, fistic sau migdale.

Lintea

Aceasta legume, foarte usor de gatit, este o sursa mare de fibre solubile, care ofera energie constanta, arde grasimile si stabilizeaza nivelul de zahar din organism. In cele din urma, lintea este o sursa de fier.

Iaurtul

El are concentratii mai mari de calciu, vitamina D si proteine decat laptele. Incercati un iaurt natural, organic sau grecesc, deoarece este putin probabil sa fie incarca de zahar, ingrediente artificiale si conservanti.

Humusul

Preparat din naut, seminte de susan si ulei de masline, humusul este o sursa importanta de proteine, fibre, fier, vitamina C si acid folic. El poate fi consumat atat ca garnitura cat si impreuna cu paine sau biscuiti digestivi in sandwichuri.

 

My title page contents