9 beneficii ale căpșunilor pentru o piele sănătoasă

9 beneficii ale căpșunilor pentru o piele sănătoasă – Căpșunile au multe proprietăți benefice, astfel că este aproape imposibil să nu-ți placă acest fruct. Totuși, există și persoane care nu se pot bucura de aroma lor, din păcate, pentru că acest fruct provoacă alergii. Însă cei care le pot consuma, știu cât de bune sunt pentru sănătate aceste fructe, folosite pentru diverse remedii naturiste, precum și în preparate culinare sau consumate ca atare.

Să aflăm proprietățile căpșunilor, beneficiile pentru sănătate, utilizările în bucătărie sau drept remediu naturist, dar și alte informații folositoare despre acest fruct minunat.

Mai ales în bucătărie, aceste fructe pot fi utilizate în diferite preparate. De exemplu, poți pregăti un mic dejun cu bucăți de căpșuni, miere și cereale, sau le poți adăuga în iaurt, pentru a pregăti o salată de fructe delicioasă, dar și delicioase milkshake-uri.

9. Beneficii ale căpșunilor pentru o piele sănătoasă. Remedii naturiste cu căpșuni:

1. Exfoliant cu un parfum irezistibil

Căpșunile au și proprietăți utile pentru exfolierea pielii, eliminând astfel celulele moarte. Tocmai din acest motiv, pot fi folosite pentru a prepara un exfoliant natural cu un parfum cu adevarat irezistibil.

Zdrobește câteva căpșuni până devin cremoase, adaugă o linguriță de zahăr și una de ulei de măsline și amestecă bine. Poți aplica exfoliantul natural pe tot corpul prin masaje circulare, pentru a facilita eliminarea celulelor moarte ale pielii. Rezultatul? O piele moale, netedă, hidratată și regenerată.

2. Tonner de căpșuni

Foarte bun pentru a hidrata pielea, pentru a o tonifica și a preveni apariția prematură a ridurilor.

Combină două linguri de suc pur de căpșuni cu 50 ml apă de trandafiri. Se amestecă bine cele două ingrediente și se pune tonicul la frigider. Se lasă să se răcească. Imediat ce s-a răcit, îl poți aplica pe piele. Este indicat să-l păstrezi la frigider, dar nu mai mult de 10 zile.

3. Calmant pentru tăieturi și arsuri

Căpșuna este un aliat excelent împotriva tăieturilor și arsurilor. Se taie fructul în jumătate și se freacă pe piele. Oferă ameliorare arsurilor solare și are o acțiune purificatoare, care poate fi folosită împotriva herpesului pentru a accelera vindecarea acestuia.

4. Ajută la albirea dinților

Freacă o bucată de căpșuni pe dinți pentru a favoriza albirea (maximum de două ori pe lună), fără a exagera, deoarece căpșunile conțin zahăr.

5. Purifică și ajută la eliminarea pietrelor

Pregătește o infuzie cu frunze, de preferat sălbatice, deoarece acestea conțin o cantitate mai mare de antioxidanți, și va ajuta la purificarea organismului. De asemenea, ajută la eliminarea pietrelor.

6. Mască împotriva petelor pielii

Pentru a scăpa de petele pielii, poți pregăti o mască care va reda tonusul natural al pielii:

Zdrobește 3 căpșune, adaugă câteva picături de suc de lămâie verde și o linguriță de ulei de măsline. Amestecă bine ingredientele și aplică-le pe piele, lăsând să acționeze timp de 15 – 20 de minute. Pentru a obține rezultate bune, este necesar să aplici masca de 2 ori pe săptămână.

7. Scrub pentru tenul tern și impur/acneic

Zdrobește 5 căpșuni și amestecă-le cu o lingură de iaurt. Apoi adaugă zahărul brun, după gust. Întinde scrubul pe față (nu în jurul ochilor și buzelor), masează ușor fața și clătește-o apoi cu apă din abundență.

8. Scrub cu argilă și căpșuni pentru tenul gras/mixt, predispus la acnee

Zdrobește căpșunile și amestecă-le cu argilă verde și cu o linguriță de miere. Întinde scrubul pe față (nu și în jurul ochilor și buzelor), masează ușor și lasă să acționeze 15 minute. Clătește cu apă din abundență.

9 beneficii ale căpșunilor. Mască anti-îmbătrânire cu căpșuni

Adaugă două albușuri peste 4 căpșuni zdrobite, o lingură de ulei de camelie și trei picături de ulei esențial de măceșe. Amestecă totul și apoi întinde masca pe față (nu și în jurul ochilor și buzelor). Masează ușor și lasă să acționeze 15 minute, apoi clătește cu multă apă.

My title page contents