ALĂPTAREA EXCLUSIVĂ LA SÂN ESTE ÎNTOTDEAUNA CEA MAI BUNĂ ALEGERE

Alăptarea exclusivă la sân este întotdeauna cea mai bună alegere, susțin specialiștii. Conform ultimului raport UNICEF și OMS, aproximativ 78 de milioane de copii (3 din 5) nu sunt alăptați la sân în primele ore de viață. Fiind astfel expuși unui risc mai mare de moarte subită și diverse boli. Totodată este mai puțin probabil să fie alăptați ulterior.

 

Oferă copilului tot ce are nevoie

Neonatologii reamintesc că laptele matern este cel mai bun aliment pentru un copil, întotdeauna și în orice moment, independent de alți factori externi. De fapt, îi oferă copilului tot ce are nevoie, în cantitatea potrivită și într-o manieră specifică, în raport cu nevoile sale.

Alăptarea exclusivă la sân. Scade riscul de îmbolnăvire

Alăptarea exclusivă cel puțin în primele șase luni de viață este întotdeauna de dorit. Deoarece oferă numeroase beneficii. Mai întâi, reduce riscul de boală celiacă cu 52%, iar cel al SMSS (sindromul de moarte subită la sugari) cu 36%. Mai mult, protejează sistemul respirator și sistemul digestiv. Bebelușii hrăniți cu laptele mamei lor sunt mai puțin predispuși la infecții ale căilor respiratorii și tulburări gastrointestinale. De asemenea, alăptarea exclusivă la sân previne bolile alergice, astmul, dermatita, diabetul zaharat și obezitatea. Se poate spune în mod sigur, că un copil care a fost hrănit la sân tinde să se îmbolnăvească mai puțin decât unul care a primit lapte artificial.

Un salvator de viață pentru cei născuți prematuri

Beneficiile sunt chiar mai mari la copiii prematuri. Pentru ei, laptele matern este un salvator. Sporește șansele de a supraviețui într-o stare bună de sănătate.

Alăptarea exclusivă la sân. Beneficii, de asemenea, pentru mama

Alăptarea este, de asemenea, bună pentru mamă:

  • accelerează reluarea capacității fizice după naștere;
  • crește sentimentul de bunăstare;
  • reduce riscul de cancer la sân.

Angajamentul fiecăruia este necesar

Potrivit experților, spitalele ar trebui să promoveze contactul piele-pe-piele între mame și nou-născuți imediat după naștere. Un gest considerat esențial pentru alăptare. Instituțiile și medicii trebuie să lucreze apoi pentru a face femeile să înțeleagă cât de important este laptele matern pentru binele copilului lor. Și apoi să le susțină pe tot parcursul acestei „călătorii” a alăptării (care poate fi și dificilă), chiar și atunci când se reîntorc la muncă.

Începutul poate fi dificil

Alăptarea implică atât de multă bucurie, dar de multe ori și sacrificii. Mai ales la început, această cale nu este tocmai ușoară. De aceea, este esențial ca femeia să fie sprijinită de partener și de personalități competente, cum ar fi moașele și ginecologii.

My title page contents