Daca ai stii ce povesti ascund culorile. Si ce ecuatii. Si ce magie. Pentru ca atunci cand vorbim despre colorarea și, implicit decolorarea parului, sunt stiinte foarte precise.

Spune drept: tu stii ce se intampla cu firul de par atunci cand este supus decolorarii?

Culoarea naturala a parului este determinata de melanocite, acele celule aflate in radacina parului, care produc melanina, pigmentul care da culoarea parului.

Doua tipuri de melanina se regasesc in diferite proportii pentru a forma diferite nuante de par – Eumelanina si Feomelanina.

Cu cat in firul de par se regaseste mai multa eumelanina, cu atat parul este mai inchis la culoare. Parul blond reprezinta o combinatie a celor doua tipuri de melanina, doar ca in procent mai mic. Atunci cand parul este carunt sau alb, acesta nu contine aproape deloc melanina.

Decoloarea parului, astfel, inseamna inlaturarea pigmentilor naturali din firul de par.

Pudra decoloranta acționeaza în firul de par, curatand pigmentul natural al parului. In urma acestei reactii, formula nu doar ca va curata pigmentul din par, dar va inlatura si acizii grasi care invaluie in mod natural firul de par.

Pentru a nu compromite iremediabil sanatatea parului, este foarte important ca procesul de decolorare sa fie facut de catre un profesionist. Ii poti cere stilistului sa foloseasca pudra decoloranta de la Londa Professional, Blondoran, care contine lipide de hidratare si care protejeaza parul in timpul decolorarii si pastreaza umiditatea firului de par. Decolorarea cu Blondoran este o decolorare controlata, datorita tehnologiei Londa Lightening.

Sunt, insa, si cateva sfaturi pe care le poti urma acasa dupa vizita la salon. Atunci cand iti usuci parul, este bine sa il tamponezi usor cu prosopul fara sa folosesti miscari agresive. Foloseste acasa produse profesionale adecvate – gama Visible Repair de la Londa Professional este special creata pentru parul tratat chimic, deteriorat si poros. O data pe saptamana este recomandat sa folosesti acasa Masca Visible Repair. Cum faci? O aplici dupa ce ai eliminat excesul de apa din par si o  lasi sa actioneze 5 minute. Apoi clatesti din abundenta. Complementar, poti solicita in salon, la urmatoarea vizita, un serviciu de ingrijire intensiv de reparare.

La urmatorul serviciu de colorare, este indicat sa eviti aplicarea vopselei pe lungimi, iar daca, totusi vrei sa colorezi si lungimile, atunci alege vopseaua demi-permanenta de la Londa Professional, fara amoniac, cu ceară naturala si cheratina, care iti va proteja firul de par.

O altă recomandare este sa eviti aparatele electrice cu aport de caldura. Uita de placa, usuca parul cu un feon pe care sa il setezi la o temperatura mica. De asemenea, inainte de a-ti usca parul cu feonul, nu uita de produsele de styling cu protectie termica. Evita produsele de styling de tipul spumelor care vor usca si mai mult firul de par. Alege un produs cremos, fie Coil Up de la Londa Professional, pentru definirea parului ondulat, fie Tamer de la Londa Professional, daca vrei un par neted si drept.

Din cauza faptului ca procesul chimic de decolorare al parului inlatura invelisul de acizi grasi care invaluie cuticula, poti folosi Velvet Oil de la Londa Professional, un produs care “mimeaza” stratul natural de acizi grasi si care iti va imbraca firul de par intr-un strat protector.

Procesul de decolorare este ireversibil si, totodata, poate fi agresiv cu parul, dar poti sa ai grija ca parul tau sa arate impecabil daca urmezi sfaturile stiliștilor. Recomandarea lui Dudu Cumpat, membru in echipa Londa Professional, este ca niciodata sa nu faci un compromis cu produsele de ingrijire pentru acasa: “Daca vrei sa ai un par sanatos, trebuie sa fii pregatita si investesti in produse profesionale de ingrijire de calitate pentru acasa. Doar asa poti sa mentii parul frumos ca atunci cand pleci de la salon!”

 

My title page contents