Castrol, unul dintre cele mai mari branduri de lubrifianti din lume, a adus in Romania BLOODHOUND SCC. Masina supersonica este rezultatul unui proiect ingineresc global ce si-a propus sa depaseasca recordul mondial de viteza de 1228km/h.
BLOODHOUND SCC atinge o viteza terestra de 1609 km/h si vrea sa schimbe lumea, precum si sa trezeasca interesul noii generatii pentru stiinta, tehnologie, inginerie si matematica.
Bloodhound SSC este o masina uimitoare. Este un proiect care va depasi cele mai frumoase vise ale ingineriei si ale stiintei. Obiectivul ei? Sa depasească Recordul Mondial de Viteza de 1228 km/h.
Noua masina supersonica de 135.000 CP Thrust SSC va utiliza o diversitate de produse Castrol de ultima generatie, printre care si cel mai puternic ulei de motor – Castrol EDGE, un lichid de frana bazat pe formula motorsport – Castrol React SRF si fluidele hidraulice Castrol, utilizate anterior de NASA.” adauga Alexandru EFTIMIU.
Masina supersonica va fi testata in Africa de Sud, in desertul Hakskeen Pan. Acesta a intrunit cerintele echipei care au vizat o lungime de minim 19 km, 3,2 km latime si o suprafata perfect plata. La viteza maxima, masina va parcurge o mila (1,6 km) in 3,6 secunde, mai exact 4,5 terenuri de fotbal pe secunda. Aceasta dispune de trei centrale de forta, un turbojet Rolls-Royce EJ200 de la un Eurofighter Typhoon, un set de rachete hibrid NAMMO si un motor de masina de curse de 750 bhp, care actioneaza pompa oxidantului rachetei. Impreuna genereaza echivalentul a 135.000 CP, egal cu forta a 180 de masini de Formula 1.
„Bloodhound SSC este un vis devenit realitate, un proiect ingineresc ambitios care ne ajuta pe noi oamenii sa mergem inainte. Sa vrem mai mult”, crede TONY PARRAMAN, inginier proiectant Bloodhound SSC.
”Bloodhound SSC este o masina la care se lucreaza de mai bine de 9 ani si vorbim atat in termeni de design, cat si de constructie propriu zisa. Dupa ce masina supersonica va dobori recordul mondial la viteza, ea va deveni centrul unui mare proiect educational. Pentru ca si altii sa poata scrie istoria”, adauga Parraman.