O echipa de liceeni de la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu din Capitala a conceput o aplicatie smartphone ce vine in sprijinul persoanelor care sufera de depresie sau anxietate. Proiectul elevilor a obtinut primul loc in cadrul competitiei Social Innovation Relay (SIR), organizata de Junior Achievement (JA) Romania, in parteneriat cu NN Romania si Hewlett-Packard (HP).
Echipa, formata din elevii Alexandru Amarandei-Stanescu, Valentin Bucur, Alexandru Sasu si Matei Dimitrie Tita, sub coordonarea doamnei profesoare Cristiana Popescu, si-a propus sa determine utilizatorii sa isi schimbe perceptia si comportamentul cu ajutorul unor citate, provocari si imagini motivationale furnizate de BestBuddy si adaptate la profilul fiecarui utilizator. Aplicatia va fi realizata cu sprijinul unor psihologi si va putea fi instalata gratuit de orice posesor de smartphone.
„Am observat ca tot mai multi oameni din jurul nostru sunt tristi sau deprimati si am vrut sa gasim o modalitate de a-i ajuta sa-si schimbe starea de spirit. Am gandit aplicatia ca pe un prieten. Fiecare utilizator va raspunde la un chestionar si va avea un profil virtual conectat la o baza de date ce va fi actualizata regulat. In functie de starea emotionala, aplicatia va interactiona cu utilizatorul prin imagini, citate motivationale si prin intermediul unor teme de lucru realizate cu ajutorul unor psihologi”, a spus Alexandru Sasu, membru in echipa Buddy Apps.
El va participa, impreuna cu colegii lui, la finala internationala a competitiei, ce va implica echipe din Bulgaria, China, Filipine, India, Olanda, Singapore si Spania. De asemenea, elevii vor fi premiati pe scena Ateneului Roman la Gala Investeste in Educatie! – Business Hall of Fame din 27 mai.
In cadrul proiectului, liceenii au parcurs un curs online si un quiz certificat de antreprenoriat social, au participat la un webinar cu profesionisti din mediul de business si au participat la sesiuni de mentorat cu voluntari NN Romania, care le-au dat feedback, le-au facut recomandari si i-au ajutat sa-si imbunatateasca ideile. 15 angajati ai departamentelor de Audit, Marketing, Customer Care, IT si Operatiuni din cadrul NN Romania au fost implicati ca voluntari in toate etapele proiectului.
Despre Junior Achievement Romania
Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara, etica si responsabilitate sociala si sanatate si viata activa. 39 de tari din Europa si 121 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 250.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei SI Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii, pe www.jaromania.org.
foto Shutterstock.com