Draga de Alina Stan de la Arome de Poveste.ro e cu ochii si cu sufletul la noi. Si ne ancoreaza in primavara, in capsuni, in rubarba, dar si in sanatate.
Alina de la Arome de Poveste.ro ne imbie azi cu o reteta fara gluten casa sa se poate bucura de izul de primavara si cei alergici si cei foarte atenti la ce mananca. Crumble cu rubarba si cu capsuni pentru mic-dejunuri cu dragoste.
Uite cum procedati:
Ingrediente:
- 200 g rubarba (cantitate neta – deja curatata)
- 250 g capsuni (cantitate neta – deja curatati)
- 70 g zahar de cocos
- 15 ml zeama lamaie
- 20 g faina de tapioca
Crusta:
- 50 g migdale tocate
- 35 g faina migdale
- 60 g faina fara gluten
- 60 g zahar de cocos
- 40 ml ulei cocos
Mod de preparare:
- Cuarta si spala minunea de rubarba si tai-o in bucati de 1 cm grosime.
- Curata capsunele si taie-le in patru
- Ameste fructele si presara deasupra zahar, zeama de lamaie si faina de tapioca ( rasnesti boabele de tapioca sau o cumperi ca atare)
- Amesteca totul si lasa deoparte pentru 30 de minute
- In acest timp, pune intr-un castron migdalele tocate, faina de migdale, faina fara gluten, zaharul, uleiul de cocos si amesteca.
- Compozitia obtinuta pentru crusta este una nisipoasa.
- Imparte compozitia cu rubarba si capsuni in 5 vase mai mici, iar deasupra acopera cu compozitia pentru crusta.
- Lasa vasele pentru 25-30 de minute la 180 de grade in cuptorul deja preincalzit.
- Crusta va deveni usor maronie.
Savureaza in tihna!
Nu ezitati sa aruncati o privire si pe site-ul Alinei – https://aromedepoveste.ro