Că e simplă, că e cu legume și carne, salata va fi mereu una dintre alegerile noastre pentru un anumit moment al zilei. Și niciodată parcă nu poți respecta rețeta în întregime. Creativitatea te îndeamnă să mai adaugi câte un ingredient sau un condiment. Bună să fie!
Porții: 4
Preparare: 35 minute
Fierbere: 20 minute
Ai nevoie pentru salata de cartofi de:
600 g cartofi
sare, piper
2 cepe roșii
100 g ruccola sau altă salată
100 g roșii cherry
150 g chorizo tăiat cubulețe
4 linguri ulei de măsline
4 linguri ulei balsamic
50 g parmezan
opțional: câteva măsline și câteva rondele de morcovi la grătar
Pregătești salata de cartofi așa:
- Cureți cartofii de coajă, îi speli și îi fierbi în apă cu sare circa 20 minute. Îi scurgi, îi lași să se răcorească și îi tai în sferturi sau jumătăți.
- Cureți și tai cepele fâșii. Cureți ruccola, o speli și îi tai cotoarele. Poți folosi și alt tip de salată, dacă nu-ți place ruccola.
- Călești chorizo în tigaia încinsă, fără adaos de grăsime. Adaugi ceapa și cartofii și lași să se rumenească. Iei de pe foc.
- Amesteci uleiul de măsline împreună cu oțetul aromat, sare și piper. Adaugi ruccola peste cartofi. Stropești cu dressingul și amesteci. Poți adăuga, opțional, și câteva rondele de morcovi trași în tigaie sau pe grătar. Nu uita de roșii! Servești salata de cartofi presărată cu parmezan.
Găsești și alte salate de cartofi aici!