Sfaturi pentru a deveni un tată bun. Cum să te comporți

Sfaturi pentru a deveni un tată bun oferite de un terapeut de familie. Înainte de toate ne punem întrebarea: Te naști tată sau devii? Importanța tatălui în creșterea și dezvoltarea copilului este una foarte mare. De aceea, acesta trebuie să știe cum să se implice cât mai mult și mai bine în creșterea și educarea copilului.

 

Sfaturi pentru a deveni un tată bun. Cum să fii un tată bun?

 

Iată cinci reguli de aur ale lui Steve Biddulph, un terapeut de familie cu douăzeci de ani de experiență:

1. Începe să fii tată din timpul sarcinii

Fii alături de soția ta în cele 9 luni de sarcină, implică-te și discutați împreună despre copil. Apoi, după naștere, implică-te în îngrijirea copilului încă de la început. Tații pot deveni cei mai mari experți în adormirea bebelușilor seara sau pe timpul nopții. Vei fi uimit de abilitățile pe care ți le vei descoperi.

2. Petrece timp cu copilul

Chiar dacă ai un loc de muncă care îți ocupă foarte mult timp, profită de sfârșitul de săptămână sau de zilele libere de sărbători, pentru a te dedica complet copilului tău. Începând cu vârsta de doi ani, din când în când, acordă-i timp liber soției sau partenerei tale. Să aibă timpul ei liber, să meargă unde vrea, singură sau cu prietenele ei.

3. Îmbrățișează-ți copilul și spune-i „bravo!” atunci când merită

Îmbrățișarea, privirea caldă, gâdilatul și joaca între tată-copil sunt gesturi esențiale pentru o relație bună cu copiii (chiar și atunci când cresc). Învață să fii expansiv și să-l complimentezi pe copil. Evident, nu exagera!

4. Sfaturi pentru a deveni un tată bun. Gândește-te cum să te distrezi cu el

Copilul are nevoie de tine și de mult timp: străduiește-te să găsești activități care să-l bucure. Învață-l competiția, în doze normale. Faceți împreună plimbări cu bicicleta, jucați fotbal, mergeți la cinema.

5. De asemenea, implică-te și în alte activități ale copilului, nu doar în cele distractive

Nu fi doar tată pentru petrecerea timpului liber, lăsând toate muncile grele pe umerii mamei. Mergi la grădiniță sau școală, discută cu profesorii, mergi în locul mamei la pediatru, condu-ți copilul la școală sau participă la activități. Implică-te în luarea deciziilor, monitorizează cu atenție sarcinile și ajută-ți soția și la treburile de acasă. Mai presus de toate, învață să lucrezi „în echipă” cu mama copilului tău! Vei fi, cu siguranță, un tată bun, dar și un soț respectat. Relația cu copilul tău va fi una specială.

My title page contents