Bucurestenii sunt asteptati si astazi, pana la ora 13, la Sun Plaza Shopping Center sa doneze sange in cadrul campaniei organizate de catre Sun Plaza si Asociatia React, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Bucuresti si Regina Maria.
Pe parcursul celor trei zile ale campaniei „Daruieste timp, doneaza sange” (care a inceput pe 9 septembrie) pot dona sange simultan cate doua persoane la fiecare 30 de minute, in unitatea mobila si alte doua persoane in spatiul amenajat in policlinica Regina Maria.
Recoltarea de sange va fi realizata de personal specializat, medici si asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, in conditii de siguranta si folosind instrumente de unica folosinta. La fiecare donare se vor recolta aproximativ 450 de ml de sange, care vor fi ulterior utilizati in spitalele in Bucuresti pentru pacientii supusi unor interventii chirurgicale sau pentru cei care au nevoie de transfuzii de sange.
La finalul procesului, Sun Plaza va pune la dispozitie donatorilor si o zona special amenajata, pentru a se reface, langa unitatea mobila amplasata pe esplanada Sun Plaza de la intrarea principala, din Soseaua Oltenitei. Inainte de a dona, celor interesati li se recomanda consumarea unui mic dejun normal cu legume si fructe, fara multe proteine si grasimi.
Este dovedit faptul ca donarea de sange, pe langa principalul beneficiu de a salva vietile omenesti, contribuie si la imbunatatirea sanatatii donatorului. In urma donarii, sangele este improspatat, imunitatea organismului creste, iar riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

My title page contents