Centru educational altfel

Fundatia Estuar a deschis un Centru educational pentru copii isteti, un spatiu care vine in intampinarea parintilor care cauta un program educational complex, complementar educatiei formale, dar mai ales, un mediu in care siguranta, incurajarea exprimarii creative, confortul emotional si dezvoltarea armonioasa sunt prioritare.

Centrul reuneste o echipa de specialisti de elita care vin cu raspunsuri si solutii la cele mai delicate intrebari. Impreuna cu domnul doctor Cristian Andrei, presedintele Fundatiei Estuar, cei mai buni psihologi, psihiatri sau terapeuti ii vor asista si pregati pe cei mici, ajutandu-i sa isi descopere propria identitate, sa isi formeze o imagine de sine pozitiva si sa devina responsabili pentru propriile lor actiuni.

De asemenea, centrul va raspunde nevoilor speciale ale copiilor diagnosticati cu probleme emotionale, comportamentale sau de dezvoltare.

Copii isteti, solutii pe masura

Parintii copiilor cu tulburari de comportament traiesc o permanenta provocare: alegerea unei gradinite sau scoli potrivite, alegerea unei persoane care sa il supravegheze pe cel mic atat timp cat ei sunt la munca sau terapeutii care ii consiliaza, toate acestea sunt probleme care raman exclusiv in responsabilitatea familiei. Lucrurile sunt cu atat mai complicate cat, dintre copiii diagnosticati cu probleme emotionale sau de dezvoltare, 55,7% au tulburari de conduita perturbatoare, precum agresivitate, sfidare sau comportament social, in timp ce restul au probleme de anxietate sau de dispozitie- se simt tristi, neiubiti sau deprimati, atentioneaza specialistii Estuar.

„Am fost motivati sa infiintam un centru educational altfel – unul in care copiii si parintii sa beneficieze de servicii specializate si personalizate, in care oferta educationala – evaluarea si directionarea corecta a parintilor cu copii catre ajutor specializat, consiliere psihologica pentru copii, consiliere psihologica pentru parinti si apartinatori, logopedie, o abordare comportamentala care se centreaza pe o serie de principii si tehnici care au rolul de a transforma comportamentele nedorite intr-unele pozitive- sa se adapteze pe nevoile fiecaruia dintre ei. Se vor adauga, de asemenea, in curand si o Camera senzoriala si o Camera de observare, care sa fie la indemana, pentru copii si specialisti, in acelasi loc”– spune Amedeea Enache, directorul Fundatiei Estuar.

Activitatile educative vor fi, asadar, dublate de cele de dezvoltare personala, prin ateliere multidisciplinare, care imbina muzica, arta sunetelor, cu istoria, geografia sau mestesugurile, pentru o experienta completa si inedita, care antreneaza toate simturile.
Centrul educational pentru copii isteti, este o structura de economie sociala dezvoltata de Fundatia Estuar in cadrul proiectului ”Sanse egale la angajare pentru persoanele din grupurile vulnerabile”, proiect cofinantat prin Fondul Social European. Parteneri in cadrul proiectului sunt Fundatia Estuar, Organizatia Suedeza pentru Ajutor Individual si Fundatia Tinerete Fara Batranete.

My title page contents