Rivalitatea dintre frați. Cum o ții în frâu?

Rivalitatea dintre frați. Cum o ții în frâu?

Rivalitatea dintre frați a existat mereu. Copiii nu se înțeleg întotdeauna. Ei au personalități unice. Copiilor le plac lucrurile diferite, așa că ajung în situația de a nu se înțelege în anumite privințe.

 

Rivalitatea dintre frați? Traducere? Un exemplu simplu? Să se uite la TV, în același timp, dar pe programe diferite. Așa ajung copiii să se certe. Și deși este un lucru prin care trec toate familiile cu mai mulți copii, uneori se întâmplă ca lucrurile să scape de sub control.

Rivalitatea dintre frați acasă

Dacă simți că întotdeauna trebuie să intervii pentru a-i despărți pe copii, ia o pauză. Dacă certurile lor afectează activitățile zilnice sau chiar pe unul dintre membrii familiei, atunci este momentul să te oprești. Uite câteva sfaturi ce te vor ajuta să depășești această situație.

 

Ambii copii sunt responsabili

Dacă îl trimiți pe unul dintre copii în cameră pentru a se liniști timp de 10 minute, atunci trebuie să îl trimiți și pe al doilea. Ia-le sau taie-le amândurora jocul video sau accesul la calculator. Făcându-i răspunzători pe toți cei implicați. Vor ajunge să învețe că cele mai multe dintre lucrurile pentru care se ceartă, sunt de fapt, nimicuri.

Reguli pentru rivalitatea dintre frați

Asigură-te că toți cei din casă știu și înțeleg că principala regulă după care te ghidezi este corectitudinea. Este, de asemenea, important să recunoști diferitele roluri pe care le joacă fiecare copil în confruntările pe care le au. Dacă unul dintre ei agresează mai mult, atunci acel copil trebuie făcut responsabil pentru provocarea fratelui sau surorii sale. Sau poate ai un copil care este ușor de provocat, dar și el trebuie responsabilizat pentru comportamentul său.

Ține minte!

A învăța că în lumea aceasta vor fi oameni care vor încerca să le apese butoanele sensibile și că nu trebuie să fie atât de ușor de provocat, este la fel de important ca a învăța să nu provoci.

Dă-i fiecărui copil șansa de a explica

Lasă-l pe fiecare copil, în parte, să își spună punctul de vedere, fără a-l întrerupe. Atunci când au șansa de a vorbi liber despre ceea ce cred ei despre situație, copiii încep să o vadă cu ochi mai buni. Că au dreptate sau greșesc, ei vor să fie auziți și vor să simtă că cineva îi ascultă cu adevărat. Trecând, cu ajutorul tău, peste o astfel de experiență, copiii vor dobândi o abilitate importantă, extrem de folositoare în viitor.

Puterea de a explica

Dacă vor avea probleme la școală, vor putea să explice, fără dificultate, propriul lor punct de vedere. Datorită faptului că acasă vocea lor s-a făcut auzită într-un mediu sigur, vor învăța, de asemenea, că aceasta este o manieră matură și eficientă de a rezolva conflictele.

Nu lăsa niciun copil să fie „învingătorul”

Când copiii se ceartă, ambii cred că au dreptate și că celălalt greșește. În același timp fiecare dintre ei, speră că părinții vor vedea ca el și îl vor declara învingătorul respectivei dispute. Chiar și adulți, avem nevoie de cineva care să intervină și să ne dea dreptate.

Fii fair!

Cu toate astea, nepermițând niciunui copil să simtă că a câștigat, vei reuși să-i faci să realizeze că cearta este o pierdere de timp. Nimic bun nu iese din acest lucru și că nu au absolut nimic de câștigat de pe urma ei.

Învață-i să negocieze

O lecție importantă pe care cei mici trebuie să o învețe este aceea de a negocia pentru găsirea unei soluții atunci când există o problemă. Supervizează-i pe copiii, în timp ce discută calm pentru a ajunge la un compromis cu care amândoi sunt de acord. Lasă-i pe ei să ajungă la o înțelegere și doar dacă este absolut necesar poți interveni în discuția lor, pentru a calma spiritele și a le da o soluție, dacă ei nu pot reuși să o vadă.

 

My title page contents