6 sfaturi pentru alegerea ghiozdanului de școală perfect

6 sfaturi pentru alegerea ghiozdanului de școală perfect. Începe școala și părinții se preocupă de pregătirea copilului pentru acest moment important. Înainte de a alege ghiozdanul de școală perfect, trebuie precizat că există nenumărate modele disponibile: mai mari, mai mici, pătrate, rotunde, cu mai multe sau mai puține buzunare… Cu toate acestea, mulți părinți întâmpină dficultăți în a-l alege pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor cei mici.

Un prim aspect de care să ții cont: ghiozdanul ales îl va insoti pe copilul tău pe tot parcursul anului scolar. Acesta va trebui să fie rezistent pentru a purta tot materialul școlar: cărți, caiete, etc… si chiar laptopul sau tableta.

Așadar, iată 6 sfaturi pentru alegerea ghiozdanului de școală perfect:

1. Acordă atenție dimensiunii și greutății ghiozdanului

Primul factor de luat în considerare este dimensiunea ghiozdanului. Copiii trebuie să poarte multă greutate în fiecare zi când merg la școală și când se întorc. Acesta este motivul pentru care dimensiunea trebuie aleasă și pe baza anatomiei copilului. Ca regulă generală, este important ca dimensiunea rucsacului/ghiozdanului să nu depășească 5 centimetri sub talie și să nu depășească nici înălțimea umerilor. Alegerea unuia mai mare poate provoca dureri de spate încă din primele luni de utilizare. În plus, poate detrmina copilul să-l umple cu lucruri inutile.

De asemenea, trebuie să existe o concordanță cu greutatea. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că un copil nu trebuie să poarte mai mult de 10% din greutatea corporală în greutatea ghiozdanului. Excesul poate duce la probleme de spate.

Char și greutatea ghiozdanului gol este importantă. Astfel, pentru un copil de școală elementară, un ghiozdan gol, cu o capacitate de aproximativ 20 de litri, nu trebuie să cântărească mai mult de 500 g. În timp ce, în cazul unui adolescent nu trebuie să depășească 1 kg.

2. Important: mai bine să fie un ghiozdan cu multe buzunare/compartimente

Cu cât ghiozdanul are mai multe buzunare, cu atât greutatea va fi mai bine distribuită și va fi mai puțin solicitat spatele. Într-un rucsac, copiii vor trebui să transporte totul, de la rechizite la o sticlă de apă, o gustare sau chiar electronice. Aceasta înseamnă mai multă greutate.

3. Alege întotdeauna bretele căptușite, întărite și reglabile

Această parte este esențială, deoarece va fi în contact direct cu umerii și spatele școlarului. De asemenea, ajută la distribuția greutății.

Astfel, întotdeauna, rucsacul trebuie să fie echipat cu bretele căptușite, cu o lățime de aproximativ 5 cm, și reglabile pentru a permite o distribuire bună a greutății, protejând în același timp umerii. De asemenea, este de preferat ca ghiozdanul/rucsacul să aibă o curea la piept și o centură în talie, pentru mai mult confort și stabilitate.

4. Lavabil… pentru o viață mai lungă

Întreținerea ghiozdanulu este un alt aspect care îi preocupă pe părinți. Copiii își lasă ghiozdanele pe podeaua sălii de clasă, pe terenul de joacă, cad în diverse locuri, sunt aruncate peste tot… și, astfel, se murdăresc. Prin urmare, dacă materialul din care este confecționat ghiozdanul este lavabil, întreținerea acestuia nu va mai fi o problemă.

Sfat: spală ghiozdanul la o temperatură sub 30ºC și lasă-l să se usuce în aer liber.

5. Ghiozdanul trebuie să aibă un design care să-i placă copilului

Niciunul dintre sfaturile de mai sus nu are sens dacă copilului nu îi place ghiozdanul ales. Copiii sunt neliniștiți din fire, iar asta se întâmplă și cu gusturile lor. Prin urmare, dacă designul nu le convine sau se vor plictisi de el, vor cere altul.

Odată umplut de cărți, rucsacul va trebui să se lipească de spate. Dacă în schimb, acesta se balansează sau se lasă prea jos, poate provoca probleme ale coloanei vertebrale. Mai ales dacă ghiozdanul este foarte greu.

Așa cum am amintit și mai sus, modelul pe care îl alegi trebuie să aibă bretele reglabile, care să permită cel mai bun echilibru al greutății. Astfel încât să reducă cât mai mult riscul de leziuni articulare sau musculare. Verifică cu atenție fermoarele buzunarelor și asigură-te că sunt rezistente și ușor de închis.

6. Prețul ghiozdanului

Copiii cresc, la fel și nevoile lor. Cumpărarea unui ghiozdan de calitate necesită o investiție corectă țnând cont e motivele de mai sus. Țineți cont însă, că celor mici le va fi de folos doar un an sau doi. După aceea, va fi prea mic pentru spate și, de asemenea, nu foarte mare pentru a satisface nevoile școlare viitoare. Așadar, dacă știi că va trebui să înlocuiești rucsacul anul următor, optează pentru un model de calitate ceva mai inferioară, din panză, dar care să respecte caracteristicile amintite mai sus.

Pe măsură ce copilul crește, se justfică cheltuielile mai mari pentru un ghiozdan de calitate care să reziste ani de zile. Pe cât posibil, încearcă să urmezi gustul copilului tău și găsește un model care să-i placă și pentru stil.

My title page contents