5 strategii pentru a controla mai usor stresul

Stresul a devenit o constanta a vietii moderne. Cine se mai poate lauda cu luxul de a nu fi stresat? Din pacate, impactul stresului este foarte mare si ne afecteaza atat la nivel psiho-emotional, cat si din punct de vedere fizic.

 

Stresul este mentionat in lista de cauze a unor multitudini de boli si asta spune foarte multe lucruri. Cu stresul nu e de joaca. Iar mamele joaca in prima liga din acest punct de vedere, mai ales cand au si job sau mai multi copii.

Nu te lasa coplesita! Apleaza la aceste 5 strategii pentru a controla mai usor stresul in viata ta.

Ramai pozitiva!

Este mai usor de zis, decat de facut, dar a pastra o atitudine pozitiva este foarte util. Pozitivismul te va ajuta sa nu investesti atentie, emotii si energie in lucrurile negative si stresante, reusind in acest mod sa actionezi detasat. Atunci cand nu investesti foarte multe energie in lucrurile negative, intensitatea lor scade, decat atunci cand te focusezi pe ele. Lasa-le sa treaca!

Ai grija de sanatate!

Mamele au tendinta sa se puna pe ultimul loc. Prioritatile pentru ele sunt intotdeauna altele, nu propria persoana, insa cu sanatatea nu e de glumit. O forma fizica buna te va ajuta sa duci totul mai usor la bun sfarsit. Asa ca, mananca sanatos, fa miscare, ia-ti suplimentele, mergi la controalele de rutina.

Dormi suficient!

Pentru o mama, somnul poate deveni problematic mai ales cand copiii sunt foarte mici. Incearca sa dormi suficient, deoarece somnul are o actiune importanta in reducerea efectelor stresului.

Fii parte dintr-o comunitate!

Nu trebuie sa fii singura. In viata avem nevoie de sprijin, si este important sa il cerem, atunci cand simtim nevoia. Mamele sunt foarte active in mediul online, asa ca identifica grupuri carora te poti alatura, cere sfaturi si suport.

Ai grija de tine!

Ca sa faci fata stresului, cateodata este recomandat sa incetinesti ritmul si sa-ti reevaluezi prioritatile. Pune-te si pe tine pe lista. Strecoara in programul zilnic cateva minute rezervate tie, in care sa faci ce ai nevoie pentru corpul sau pentru sufletul tau.

 

My title page contents