Astragalus, remediul traditional din China

Astragalus este una dintre cele mai folosite plante in medicina traditionala chineza. Numit si Huang qi, aceasta planta medicinala este folosita de mii de ani datorita propietatilor sale care asigura longevitate si vitalitate. Are efect anti-inflamator si tot mai multe studii clinice confirma beneficiile sale, mai ales in ceea ce priveste tonifierea organismului.

 

Un alt beneficiu cunoscut si motivul pentru care planta a devenit vedeta  in medicina traditionala chineza tine de capacitatea de a stimula sistemului imunitar.

Cum se consuma Astragalus

Exista peste 2000 de de specii ale acestei plante miraculoase, dar doar doua dintre ele sunt folosite ca remediu naturist. Atat florile, cat si radacinile plantei sunt folosite in medicina traditionala chineza. In general, acestea au culoarea galben, dar cele mai intens colorate sunt considerate de o calitate superioara si sunt mai scumpe.

Rădăcina uscată este utilizată ca supliment sau medicament în scopul prevenirii sau tratării unor afecţiuni, în special a celor produse de stres, sistem imunitar deficitar, poluare.

Cel mai adesea Astragalusul se consuma sub forma de capsule, dar si in varianta pudra, decoct sau tinctura.

Administrare Astragalus

Decoct: o lingurita de radacina la o cana de apa. Amestecul se fierbe 10-15 minute si se recomanda consumă aceasta cantitate de 3 ori pe zi.

Tinctura:  2-4 ml de tinctura de 3 sau 4 ori pe zi

Suplimente: Produsul se administreaza cate 3 capsule de 2 ori pe zi sau, potrivit recomandarilor doctorului.

Pentru a te bucura de propietatile extraordinare ale acestei plante miraculoase, poti adauga pudra de Astragalus in smoothie, iaurt sau ceaiuri de plante.

Utilizari medicinale Astragalus

Denumita si planta minune a Chinei, astragalus contine 125 de compusi benefici organismului: flavonoizi (proprietati antioxidante), polizaharide (anti, saponine- imbunatatesc imunitatea), dar si minerale precum fierul, magneziu, zinc sau potasiu.

Astragalusul poate fi folosit pentru a trata urmatoarele afectiuni:

Stres. Creste capacitatea organismului de a raspunde la stress. Este folosit ca tonic general.

Anemie. Studii preliminare sugereaza ca astragalusul poate imbunatati starea persoanelor care sufera de anemie

Raceala si viroze. In cazul bolilor respiratorii se recomanda administrarea de Astragalus in combinatie cu vitamina C. Capacitatea de a stimula sistemul imunitar il face un aliat de incredere in sezonul rece.

Diabet. Consumul acestei radacini previne diabetul datorita propietatilor sale antiinflamatoare.

Oboseala si lipsa poftei de mancare. Preparatele ce contin astragalus pot ameliora aceste stari deoarece planta tonifica organismul si confera vitalitate.

Bolile cardiovasculare. Nenumarate studii atesta proprietatile antioxidante ale astragalusului. Datorita actiunii flavonoizilor, placa nu se mai acumuleaza pe artere.

Afectiuni renale. Remediul naturist ofera protectie renala datorita efectului diuretic.

Alergii de sezon. Astragalus poate ameliora simptomele in cazul persoanelor care sufera de rinite alergica sau febra fanului au

Afectiuni digestive. Poate ameliora diareea si hiperaciditatea gastrica.

Efecte adverse si contraindicatii Astragalus

Cele mai des intalnite efecte adverse sunt: deshidratare, balonare, diare si tensiune arterial scazuta.

In ceea ce priveste reactiile alergice, riscul cel mai mare il au persoanele cu alergii la mazare si fasole.

Planta de Astragalus este contraindicata femeilor însarcinate si celor care alapteaza.

My title page contents