3 sfaturi pentru parinti! Cum incepeti scoala cu elan!

3 sfaturi

Pentru inceperea anului scolar ne pregatim cu hainute noi, ghiozdane si rechizite. Emotii, asteptari, nostalgii dupa vacanta care tocmai se incheie, noul an scolar reprezinta o furtuna emotionala. Este un punct de referinta in viata oricarui copil, dar si a parintilor deopotriva. Cum sa incepi scoala cu elan? Uite 3 sfaturi pentru parinti.

 

Atunci cand copiii nostri merg la scoala si noi mergem o data cu ei. Parintii au rol de indrumatori si sustinatori. Acesta este si motivul pentru care, in afara de lucrurile materiale pe care trebuie sa le asigure copilului, parintii trebuie sa il ghideze in a se dezvolta si a obtine performante cat mai bune.

Pentru acest an scolar ,seteaza-ti si tu niste obiective personale in ceea ce priveste dezvoltarea copilului tau. Si cand spunem asta nu ne referim nici la note, nici la premii. Iata trei aspecte pe care merita sa te focusezi.

Incurajeaza-l sa citeasca

Este necesar sa cultivam acest obicei. Cititul exerseaza mintea si intelegerea intr-un mod total diferit decat o fac produsele video sau jocurile pe calculator. Continul audio-vizual poate fi foarte educativ insa nu este suficient. Cititul este mult mai complex si mai profund. Printre beneficii se numara dezvoltarea gandirii analitice, o exprimare corecta si fluenta, dezvoltarea creativitatii si a culturii generale.

Cultiva-i inteligenta si ambitia

Fiecare copil se naste cu inteligenta necesara pentru a se bucura de viata in deplinatatea ei. In calitate de parinte, trebuie sa creezi mediul propice pentru a o cultiva. Asta inseamna sa il lasi sa isi manifeste inteligenta in propriul sau mod, nu asa cum consideri tu ca ar trebui. Poate ca el are abilitati sa devina un tamplar extraordinar, dar tu iti doresti sa devina doctor datorita statutului social pe care l-ar dobandi in acest mod. Nu incerca sa iti traiesti viata prin intermediul copilului tau. Nu este decat o modalitate de a-l distruge. Lasa-ti copilul sa faca nu ce ti-ai dorit tu, ci ceva la care tu nici macar nu ai indraznit sa visezi.

Disciplineaza-l

Disciplina este legata tot de procesul de invatare. Aceasta nu se refera neaparat la a face un lucru intr-un anumit mod. Atunci cand te zbati si iti doresti sa faci totul mai bine, se poate spune ca esti un om disciplinat.

My title page contents