Cum să protejezi bebelușul de căldură. 5 sfaturi pentru a proteja copiii de căldură și soare

Cum să protejezi bebelușul de căldură. 5 sfaturi pentru a proteja copiii de căldură și soare

Cum să protejezi bebelușul de căldură și de razele puternice ale soarelui? Temperaturile ridicate pot crea multe tulburări nou-născutului. De aceea, în cele ce urmează îți voi prezenta câteva sfaturi potrivite pentru toți părinții despre cum să protejeze bebelușii de căldură în lunile de vară.

Probabil că știi deja că bebelușii sunt mai sensibili la căldură decât adulții. De aceea, este necesar să-i ajutăm să se apere de căldura și temperaturile excesive din lunile de vară. În timp ce copilul mai mare își poate da seama dacă este supraîncălzit, nou-născutul se poate face înțeles doar prin plâns. Prin urmare, este important să încercăm să percepem toate semnalele pe care le trimite cel mic. Și care ne ajută să aflăm dacă este prea încins, pentru a-i putea ameliora disconfortul.

Protejarea copiilor de căldură și soare este esențială, deoarece sistemul lor de reglare a temperaturii corpului este mai puțin eficient, iar corpul lor este foarte afectat de condițiile meteorologice. Copiilor, în special bebelușilor sau celor foarte mici, le este mai greu să se adapteze la căldură decât adulții. Consecințele? Șoc termic, deshidratare, arsuri. Acestea pot fi foarte grave, de aceea este esențial să-i protejăm pe cei mici în cel mai bun mod posibil.

Cum să protejezi bebelușul de căldură? Iată ce să faci pentru a proteja copiii de căldură și soare:

1. Țesături naturale și plimbări răcoroase

Evită plimbarea la orele cele mai fierbinți – Mai ales dacă bebelușul are câteva luni, evită să-l ții afară în cele mai fierbinți ore. Mai bine să ieșiți la o plimbare dimineața și după-amiaza târziu sau seara, când temperatura este mai suportabilă. Alege pentru plimbare parcurile, pădurile de pini și alte locuri umbrite, chiar și în oraș. Verdeața urbană reglează temperatura într-un mod natural.

Lumină verde pentru bumbac și lenjerie – Pentru a proteja copiii de căldură și soare, îmbrăcă-i în haine confortabile, de culoare deschisă. Alege țesături cu fibre naturale (bumbac și in) care facilitează transpirația și termoreglarea. Dacă este necesar, ia cu tine haine de schimb, pentru a preveni transpirația excesivă, care poate provoca disconfort sau iritații ale pielii. Dacă cel mic se mișcă mult în cărucior, confortul său poate fi îmbunătățit prin acoperirea scaunului cu un scutec de bumbac sau cu un prosop, care este perfect și pentru scaunul auto.

De asemenea, poți așeza un prosop subțire din bumbac între corpul tău și cel al copilului, pentru a reduce senzația de căldură atunci când este transportat într-un suport pentru bebeluși. Nu uita să-i pui o pălărie confortabilă cu bor larg, astfel încât să-i protejezi fața delicată de razele soarelui.

2. Copiii trebuie protejați de căldură și soare chiar și în casă

Acasă este esențial să aerisești și să răcorești camerele într-un mod natural. Deschide ferestrele în cele mai reci ore ale zilei: dimineața devreme, sau după apusul soarelui (atenție la țânțari!). În cea mai fierbinte parte a zilei, în zonele expuse la soare, este important să menții jaluzelele sau perdelele întredeschise, pentru a limita supraîncălzirea.

Feriți-vă de aerul condiționat! Poate fi folosit chiar dacă există copii mici în casă, dar cu o serie de precauții. Nu seta niciodată o temperatură prea scăzută (două sau trei grade mai puțin decât în ​​exterior sunt suficiente). Asigură-te că aerul condiționat nu bate niciodată direct spre voi. Un ventilator poate fi, de asemenea, o soluție optimă pentru a proteja copiii de căldură și soare, atâta timp cât jetul de aer nu îi lovește direct.

3. Multă apă și fructe proaspete… după bunul plac

Adu la masă o mulțime de fructe și legume de sezon și feluri de mâncare ușoare și proaspete, fără condimente prea elaborate. Alege salate de paste și orez, înghețată de fructe, iaurt. Alimentele precum morcovii și roșiile cresc producția naturală de melanină, care protejează pielea de soare și favorizează bronzarea. Când este deosebit de cald, îndeamnă-i pe copii să consume multe lichide. Apa naturală este mai bună, proaspătă, dar nu rece, sau sucuri naturale, smoothie-uri și cele centrifugate. Băuturile carbogazoase sau zaharoase nu garantează hidratarea corectă, în timp ce băuturile cu gheață pot provoca chiar și un disconfort sever. Dacă ești o mămică care alăptează, poți observa o creștere a cererii din partea bebelușului. Răsfăță-l fără grijă!

4. Precauții la mare și la munte

Cremă, pălărie și ochelari – La mare, în piscină și la munte, este esențial să folosești o protecție solară cu un factor de protecție foarte ridicat, specific pentru copii. Dacă mergi în zone foarte călduroase, și dacă copilul are un fototip deosebit de delicat, adaugă pe lângă cremă și un tricou specific de protecție UV. În plus față de pălărie, ai nevoie de ochelari de soare ușori, incasabili și proiectați pentru a proteja împotriva razelor ultraviolete (să aibă marcajul CE). Nu expune copiii mici la plajă între 12 și 16, cele mai fierbinți ore ale zilei. În timp ce sugarii nu ar trebui să fie deloc expuși soarelui direct.

Atenție la scăldat – Nu este esențial să lași să treacă trei ore înainte de scăldat după ce micuțul a mâncat. Trebuie însă să acorzi cea mai mare atenție schimbărilor de temperatură. Evită băuturile înghețate și scufundările bruște în apă rece. Mai ales după ce ai mâncat. Mai bine să consumi o mulțime de gustări ușoare pe tot parcursul zilei și să te scufunzi în apă foarte treptat, fără a te îndepărta de țărm. După expunerea la soare, fă-i copilașului un duș cu apă caldă și rehidratează-i pielea cu ulei de migdale dulci sau cu unt de shea. În cazul apariției unor pete mici roșii cauzate de transpirație (sudamina), poți aplica o cremă liniștitoare pe bază de oxid de zinc.

5. Ce trebuie făcut în cazul unui șoc termic

În cele din urmă, acordă atenție schimbărilor de temperatură. Mai ales atunci când intrați și ieșiți din transportul public, magazine și alte locuri. Poate fi util să ai la tine un hanorac ușor / o bluziță, pentru a acoperi copilul dacă aerul condiționat este foarte puternic. În cazul în care îi administrezi copilului unele medicamente, întreabă medicul pediatru dacă există contraindicații pentru expunerea la soare.

IMPORTANT! Nu lăsa niciodată un copil în mașină, chiar dacă este parcată la umbră. Sunt suficiente câteva minute pentru a declanșa consecințe ireparabile. În caz de disconfort cu cefalee, febră, greață și amețeli, contactează imediat medicul pediatru, deoarece ar putea fi insolație sau căldură.

My title page contents