Cum să ții copilul departe de droguri? 5 sfaturi pentru părinți

Cum să ții copilul departe de droguri? 5 sfaturi pentru părinți despre cum să țină copiii departe de droguri. Vine o vreme când fiecare părinte își face griji cu privire la modul de creștere al unui copil, astfel încât acesta să poată spune nu drogurilor și altor substanțe nocive.

Conform experților care lucrează cu probleme de dependență, cel mai bun mod de a ține copiii departe de droguri este prin educația timpurie; educație care implică construirea stimei de sine, dezvoltarea abilităților care permit copilului să spună nu, mulțumesc… în fața unor situații care îi pot afecta sănătatea, dar și pe el ca om, fără să simtă rușine.

De asemenea, experții susțin că, un copil care are o perspectivă sănătoasă asupra vieții și a rolului său în lume este mult mai puțin tentat să apeleze la droguri. Un copil care are un scop, un sens și simte o iubire de sine manifestă puțin (sau deloc) interes să apeleze la toate aceste „soluții” pentru o călătorie halucinantă.

Există o mulțime de cercetări care arată că mediul din casa în care a crescut copilul este cel mai influent factor în a determina dacă un copil va deveni dependent de droguri. Cu toate acestea, în timp ce această constatare poate fi liniștitoare pentru părinții care se tem de presiunea toxică a colegilor asupra copiilor lor, poate provoca, de asemenea, anxietate prin atribuirea unei responsabilități uriașe rolului parental.

Astfel, mulți părinți se întreabă care sunt cei mai importanți factori și cum să țină copiii departe de droguri? Cât de mult ar trebui să se implice în viața copiilor lor și ce ar trebui să le spună acestora despre droguri?

De ce pe unii copii îi atrag drogurile și pe alții nu?

Cercetarea este destul de clară – drogurile și dependența de droguri sunt un simptom al durerii mai profunde. Adolescența este o etapă delicată din viața unui om. Adolescenții încep adesea să experimenteze droguri pentru a-și domoli sau pentru a trece mai ușor peste suișurile și coborâșurile emoționale cu care se confruntă în această perioadă din viață. Ei intră în acești ani tumultuoși prost echipați pentru a depăși obstacolele dificile ale acestei perioade. Astfel că, atunci când un coleg/prieten le oferă să încerce o substanță interzisă, chiar și mai ușoară, aceștia observă că imediat starea lor se schimbă și uită pentru o vreme de „probleme”.

Și aici se află pericolul! Odată ce au gustat din ceva interzis, curiozitatea și dorința de a repeta experiența cresc.

În loc să învețe abilitățile de adaptare esențiale pentru a deveni adult, adolescentul se întoarce din nou și din nou la substanța care i-a permis să nu simtă problemele cu care se confruntă. Astfel se instalează o buclă de feedback: atunci când dau de greu apelează la droguri și astfel se simt minunat.

Pentru a evita această capcană, copilul trebuie educat de mic să spună nu tentațiilor care nu îi fac bine și îi pun în pericol sănătatea.

Deci, întrebarea este cum să ții copiii departe de droguri?

Cum să ții copilul departe de droguri? Descoperă cele cinci principii de bază pentru creșterea copiilor, astfel încât aceștia să spună nu drogurilor:

1. Petrece timp cu copiii

Încă din copilărie, fă din timpul petrecut cu copiii tăi o prioritate. Când ești cu ei, nu sta la telefon. Ai văzut și tu acel gen de mame care, ori de câte ori ajung în parc cu copiii, stau pe bancă la locul de joacă, cufundate în smartphone-urile lor, în timp ce copilul lor țipă: „uită-te la mine, mamă, privește-mă cum cobor de pe tobogan!”.

Cât de dureros este pentru copil când mama nici măcar nu privește în sus. De aceea, dacă ești mereu tentată să te uiți în ecranul telefonului, mai bine nu-l lua cu tine atunci când ești afară cu copilul tău.

De ce este petrecerea timpului cu copiii tăi atât de vitală? Ei bine, deoarece comportamentul legat de dependență la copii se dezvoltă nu din lipsa disciplinei parentale, ci din lipsa conexiunii. Copiii care nu se simt apropiați de mamă sau tată, care se simt ignorați, sunt mult mai expuși riscului de abuz de substanțe.

2. Disciplinează-ți copilul, dar corect și cu consecințe logice

Studiile au arătat că adolescenții care iau droguri cel mai adesea au părinți care au folosit tehnici de disciplină autoritară. Acest lucru poate duce la formarea unui copil care devine rezervat, ascunzând orice comportament rău.

Ei vor folosi drogurile ca un fel de rebeliune împotriva atitudinii dictatoriale a părinților lui. Deci, cum să ții copiii departe de droguri? Simplu! Este suficient să practici doar o disciplină blândă, făcând din pedeapsă o consecință logică potrivită pentru un comportament rău; să fii în concordanță cu pedeapsa, astfel încât copilul să înțeleagă limitele.

3. Învață-ți copilul că simțirea și trăirea emoțiilor este bună pentru el

Un copil care învață că este în regulă să simtă și să trăiască diverse stări și emoții, este un copil cu un risc mai mic de a recurge la substanțe pentru a încerca să nege sentimentele negative.

Învăță-ți copilul cum să facă față momentelor triste; oferă-i sprijin și asigurare că lucrurile nu vor merge întotdeauna atât de rău.

4. Fii un model pozitiv

Dacă vii acasă și îți torni imediat o băutură alcoolică în pahar motivând că doar asta te va calma și relaxa după o zi grea, nu fi surprins dacă, la rândul lui, copilul tău va reflecta acest tip de comportament și va crede că o substanță externă este necesară pentru a face față stresului.

Deci, dragi părinți, atenție la comportamentul vostru! Inclusiv la utilizarea medicamentelor eliberate pe bază de prescripție medicală. Dacă aveți nevoie de ajutor cu dependența de alcool sau droguri, căutați sprijin specializat.

5. Educă-ți copilul cu informații adecvate vârstei

Copilul tău de trei ani nu va înțelege o lecție despre cât de dependentă este cocaina. Dar poate înțelege când îl înveți să evite produsele otrăvitoare; să nu ia medicamente decât dacă este necesar din punct de vedere medical; cum să-și hrănească corpul cu fructe și legume bune și nutritive.

Deci, începe să vorbești și să-i explici lucrurile de când e foarte mic și oferă-i permanent informații pe măsură ce crește. Când va ajunge la vârsta adolescenței, apelează la exemple și alte metode de predare (cum ar fi vizionarea unui film tematic) ca o rampă de lansare pentru comunicare. Asigură-te că adolescentul tău înțelege cum se dezvoltă dependența și că se poate întâmpla oricui, indiferent de venit, educație, vârstă.

My title page contents