Sfaturi pentru un bronz frumos si o piele sanatoasa

Sfaturi pentru un bronz frumos si o piele sanatoasa

Iata cateva sfaturi pentru un bronz frumos si o piele sanatoasa. De ce? Pentru ca vara este sinonimă cu o piele frumos bronzată. Dar pentru a obţine acel bronz perfect şi sănătos, este bine să ştim câteva trucuri. Nicoleta Ion, trainer Repechage Romania, ne spune de ce anume trebuie sa tinem cont, atunci cand mergem la plaja.

 

În primul rând trebuie sa pregătim pielea pentru expunerea la soare. Acest lucru îl facem prin exfoliere. Astfel, înlăturăm celulele moarte, ajutând pielea să se bronzeze uniform.

„În primele zile de plajă este important să folosim o protecţie cât mai crescută, pentru a nu ne alege cu arsuri. În felul acesta pielea se bronzează treptat, iar bronzul va rezista mai mult. După câteva zile, pe măsură ce pielea se coloreaza, putem scădea factorul de protecţie. Acesta însă nu trebuie să lipsească. Crema de protecţie trebuie aplicată de fiecare dată când ieşim din apă, sau la interval de o oră” sustine Nicoleta Ion, trainer Repechage Romania.

În timpul expunerii la soare este bine să ne mişcăm cât mai mult, să nu rămânem în aceeaşi poziţie pentru mult timp. În felul acesta nu vom căpăta urme inestetice şi pielea nu se va arde. De asemenea, consumul de lichide este important. Soarele deshidratează, si este important sa compensam pierderea.

Expunerea la soare este nerecomandată în orele amiezii. Atunci razele UV sunt foarte puternice si pot provoca arsuri grave, pete pigmentare sau, pe termen lung, chiar cancer de piele. Se recomandă expunerea la soare dimineaţa până în orele 10 – 11 sau seara după orele 17 – 18.

Seara după plajă este indicata folosirea unui produs de calmare şi reparare (after sun), care să refacă celulele pielii afectate de razele UV.

De asemenea, hidratarea zilnică este esenţială. Folosirea unui produs de hidratare după fiecare duș va menţine elasticitatea pielii şi va păstra bronzul frumos pentru mai mult timp.

Nicoleta Ion, trainer Repechage Romania

 

 

 

My title page contents