Pentru ciorbe delicioase, VEGETA are rețeta!

Pentru ciorbe delicioase, VEGETA are rețeta!

Pentru ciorbe delicioase, VEGETA are rețeta! – Supa și ciorba sunt preparate care dau tonul meselor și – chiar dacă poate că nu pare – deschid apetitul. Sub multe forme, specifice diverselor zone ale țării noastre sau altor popoare, ambele se regăsesc în meniurile restaurantelor. Cel puțin la noi. În vreme ce supele sunt considerate mai… nobile, având un… aer ușor superior, dintre cele două totuși ciorbele sunt mai apreciate și consumate pe scară mult mai largă. 

 

Sunt ciorbele complicat de preparat? Nicidecum! Chiar dacă, este adevărat, unele dintre ele sunt mai laborios de pregătit, cer mai multă osteneală și mai mult timp, totuși să nu uităm că la bază ciorba nu este nimic altceva decât o „zeamă” în care au fiert numai legume sau legume și carne. Ce poate fi complicat în asta? Restul rețetelor sunt efectiv îmbunătățiri, reinterpretări sau adaptări la specificul fiecărei zone, fiecărei țări. Ciorbe de pui, găină, curcan, rață, porc, vită, miel sau pește. Ciorbă dulce sau acrită cu borș, zeamă de varză, lămâie, oțet sau suc de corcodușe verzi. Ciorbă „albă” sau „colorată” cu suc de roșii sau sfeclă. Ciorbă cu sau fără smântână și/sau ouă. Ciorbă cu perișoare, paste făinoase, cu orez sau cu „zdrențe” (ou bătut cu făină și turnat în fir subțire în ciorbă, când aceasta fierbe). Spune tu că nu-ți lasă gura apă… Hai să n-o mai chinuiești, o ciorbă de pui dreasă cu smântână cu noi să gătești, numai bună pe vremea aceasta să te încălzești.

Ai nevoie de:

un pui nu foarte mare, două cepe, doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel și una de păstârnac, un sfert de rădăcină de țelină, două gălbenușuri, o ceașcă mică de orez, 300 g smântână (20% grăsime), două lingurițe de Vegeta Gust de Găină, Vegeta Borș original (cu legume, cu verdețuri sau cu smântână, după preferințe), o legătură de mărar și una de pătrunjel verde.

Cum procedezi

Porționezi puiul, speli bine bucățile de carne cu apă rece și pui la fiert într-o oală cu apă cât să le acopere. Lași să dea în două-trei clocote și arunci această apă dacă puiul este din comerț. Pui bucățile de carne la fiert în 3-4 litri de apă. (Dacă puiul este de țară, din gospodărie, nu mai este necesar primul pas, îl pui la fiert direct în cei 3-4 litri de apă.)

Cureți ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel, păstârnac și țelină. Ceapa o tai mărunt iar rădăcinoasele le tai în cubulețe mici sau le dai pe partea mare a răzătorii. Aduni spuma care se formează în apă la fierberea cărnii, iar când puiul este pe jumătate fiert adaugi toate legumele tocate, două lingurițe de Vegeta Gust de Găină și o foaie de dafin. Lași să fiarbă la foc mic, acoperită cu capac, pe jumătate. După zece minute scoți foaia de dafin.

Când carnea și legumele sunt fierte, adaugi orezul și îl lași să fiarbă până bobul este umflat. Într-un castron amesteci gălbenușurile cu smântână și diluezi cu câteva linguri de ciorbă fierbinte, apoi torni în oală, în fir subțire. Adaugi și Vegeta borș, după gust, cât de acru vrei să fie, și dacă e cazul potrivești de sare. Mai lași să fiarbă încă zece minute, stingi focul și adaugi mărarul și pătrunjelul tocate fin.

 

 

 

 

My title page contents