Cele mai bune legume pentru bebeluși. Care sunt și cum îl ajută pe copil?

Cele mai bune legume pentru bebeluși

Cele mai bune legume pentru bebeluși trebuie cunoscute de mame. Introducerea legumelor în dieta copilului trebuie să aibă loc treptat, la fel ca și toate celelalte alimente solide. Este mai bine să începi să le combini cu o supă de legume și apoi să pasezi totul împreună, începând, de exemplu, cu fasolea, care conține vitamina A, B, C și E, dar și minerale și oligominerale.

 

Vegetalele sunt bogate în vitamine și fibre. Cartofii, morcovii, conopida, țelina, ardeii conțin vitamina C. Morcovii au și vitamina A, necesară pentru ochișorii bebelușului, iar broccoli este una dintre cele mai complete legume: conține minerale, între care mult fier, dar și vitamine.

 

Dar să le luăm pe rând:

Broccoli. Bebelușii nu agreează mai deloc această legumă, însă aceasta pe lângă faptul că are mult fier, așa cum am menționat deja, are și multă vitamina C, fibre, diverse tipuri de vitamina B sau acid folic. Ba chiar și proteine. Încearcă să-i ascunzi broccoli într-un smoothie verde cu avocado sau în piureul lui de zi cu zi, combinat cu alte legume.

Cartoful este mai sărac în nutrienți (conține vitamina A, vitamina C, potasiu) și este bogat în amidon. Totuși, pentru gustul bun este apreciat de copii.

Castravetele este o importantă sursă de  vitamina A sau vitamina C, potasiu sau calciu.

Conopida conține vitamina A, vitamina C sau calciu, așa că nu o uita nici pe ea.

Dovlecelul, mai ales cu tot cu coajă, poate conține vitamina B9, vitamina A, fosfor şi potasiu. Spală bine coaja și prepară dovlecelul integral.

Fasolea uscată, așa cum spuneam, este și ea bogată în nutrienți. Are un aport mare de fibre, de carbohidrați, de proteine, dar și de vitamina B, acid folic sau fier.

Fasolea verde nu este nici ea situată departe de sora ei, uscată. Este bogată în calciu, în fibre, fier și proteine. Este renumită pentru aportul crescut de vitamina K sau vitamina C.

Mazărea se remarcă printr-o valoare nutritivă crescută în proteine, calciu, vitamina A, vitamina C, dar mai ales fier.

Morcovul cel dulce, numai bun de ronțăit

Morcovul cel dulce și bun, calități care îl fac să fie ales drept primă legumă de către mămici și să înceapă cu el diversificarea. El conține, printre altele, beta caroten (pigment colorat convertit de organism în vitamina A) sau potasiu, care contribuie la îmbunătățirea vederii sau la prevenirea cancerului.

Păstârnacul conține calciu, vitamina C, fibre, dar și proteine.

Roșiile, deși sunt, de fapt, fructe, sunt încadrate în categoria legumelor, când vine vorba de alimentație. Fructe sau legume, important este că sunt foarte valoroase: au din plin vitamina C și vitamina A.

Spanacul cel renumit pentru fier este o sursă de calciu importantă. În plus, mai conține seleniu sau vitamina A.

 

Dintre atâtea legume, care mai de care mai gustoase și mai prețioase din punct de vedere nutrițional, imposibil să nu fie câteva și pe placul bebelușului tău. Cu timpul, le va îndrăgi și pe celelalte. Află mai multe despre cele mai bune legume pentru bebeluși de aici!

My title page contents