Diversificarea la 7 luni

Diversificarea la 7 luni. Bebe descoperă ALIMENTE NOI

 

De regulă, la această vârstă, bebelușul tău a început să mănânce și al doilea aliment pentru copii. Treptat, urmând instrucțiunile medicului pediatru, va încerca și cremă de orez pasat, porumb și tapioca sau multicereale.

Supa a fost îmbogățită cu legumele din ea, pasate și, în plus, ai adăugat și carne albă pasată. Începând cu a șaptea spre a opta lună, poți începe să introduci și oul și peștele.

 

Diversificarea la 7 luni. Oul

 

Oulul joacă un rol important în nutriție în timpul creșterii, deoarece este sursa de proteine ​​necesară pentru a construi noi țesuturi. Conform medicilor, colesterolul din ou nu dăunează copilului, dimpotrivă, ajută dezvoltarea, deoarece intră în constituția membranelor celulare, în special a celor neuronale.

Gălbenușul este bogat în grăsimi, proteine, minerale și vitamine și este mai ușor digerabil, dacă este aproape crud.

Albușul de ou este fără grăsimi, bogat în proteine ​​cu valoare biologică ridicată, dar totodată este mai alergic și mai ușor digerabil când este gătit.

Până la 1 an e indicat să adaugi în mâncarea bebelușului doar gălbenușul, care este, de asemenea, una dintre puținele surse de vitamina D. Pentru început, adaugi în mâncarea bebelușului de 7 luni doar un sfert de gălbenuș, apoi o jumătate la 2-3 zile. După o perioadă de acomodare (destul de scurtă), poți folosi întregul gălbenuș, de 2 ori pe săptămână. De reținut: Proteina din ou se absoarbe cel mai repede în combinație cu amidonul, așa că, amesteci gălbenușul cu piure de cartofi. În plus, vei obține un gust delicios!

În general, albușul de ou nu e indicat copiilor sub 1 an, dar sunt și cazuri în care a fost acceptat fără nicio problemă. Consultați medicul pediatru al copilului, pentru a vă da cel mai bun sfat.

 

Diversificarea la 7 luni. Peștele

În afară de ou, bebelușul tău poate începe acum să guste și peștele. Pentru început, e indicat păstrăvul, codul sau șalăul, pregătit la abur sau în cuptor. Peștele conține proteine ​​de calitate și trebuie consumat de 2-3 ori pe săptămână.

 

Peștele este un aliment indicat copiilor, deoarece acesta este bogat în proteine, fier, fosfor (care, alături de calciu, este foarte important în formarea sistemului osos), acizi grași (care ajută creierului și retinei), vitamine din grupa B-urilor și oligoelemente. Unele mame introduc peștele în alimentația bebelușului încă de la 6 luni, însă depinde de caz la caz. E totuși mai indicat să aștepți până la 7-8 luni, mai ales dacă ai un bebe cu predispoziție la alergii. La început faci un test, dându-i o linguriță cu pește pasat, apoi 2 și tot așa crești cantitatea.

 

Diversificarea la 7 luni. Grăsimi bune

Un bebeluș hrănit la sân sau cu lapte formulă primește tot necesarul de energie din substanțe grase. Spre 7-8 luni, ponderea laptelui în alimentație începe să scadă, iar copiii primesc necesarul de grăsimi din alte alimente. De aceea, e bine să adaugi un cub de unt în piureul de cartofi sau de legume sau o linguriță de ulei în supă. O sursă importantă de energie o constituie lipidele. Acestea facilitează absorția vitaminelor A, D, E și K. Atât lipidele, cât și proteinele sunt obligatorii pentru buna funcționare a sistemului nervos central al copiilor.  De asemenea, la 7 luni, din meniul bebelușului mai fac parte alimente ca: iaurt, brânzică de vaci pregătită în casă sau cumpărată din sursă sigură, cereale.  Legat de cereale, acestea sunt surse de energie și ameliorează tranzitul intestinal. De la 7 luni, bebelușul poate mânca și biscuiți (nu foarte dulci) sau pâine.

 

 

My title page contents