Jos zaharul rafinat! Traiasca sanatatea!

Anna Ghica sustine viata sanatoasa. Viata libera, plina de o energie vibranta. Si pentru asta, Anna e convinsa ca trebuie sa renuntam la zaharul rafinat. Iata de ce.

 

 

In documentarul Hungry for Change am auzit-o pe Dr. Christiane Northrup vorbind pentru prima data despre ultimele date vizavi de consumul de zahar rafinat – acesta activeaza aceeasi centri nervosi ca heroina si cocaina.

CONSUMUL DE ZAHAR RAFINAT CREEAZA DEPENDENTA. Se poate vindeca? Se poate trata? Sigur, cu pasi mici si rabdatori, dar siguri.

Iata cum elimini complet zaharul rafinat din alimentatia ta:

  1. Bea apa. Pofta de dulciuri poate fi un semn al deshidratarii. Inainte de a-ti satisface pofta de zahar, bea un pahar mare cu apa si asteapta cateva minute pentru a observa ce se intampla. Nota bene: bauturile racoritoare nu sunt pentru hidratare si contin foarte mult zahar adaugat!
  2. Mananca fructe dulci si zemoase. Sunt dulci in mod natural, sunt sanatoase si nutritive. Cu cat vei manca mai multe, cu atat pofta de zahar rafinat va fi mai mica.
  3. Incepe sa inglobezi in alimentatie un procent mai mare de legume dulci– morcov, cartof dulce, pastarnac, ceapa, mazare dulce, rosii dulci, sfecla rosie. Consuma-le crude sau gatite sau crude si gatite.  Exista, de asemenea, si condimente care indulcesc mancarea in mod natural si reduc pofta de dulce. Experimenteaza cu coriandru, scortisoara, nucsoara, cuisoare si cardamon.
  4. Redu sau elimina cofeina.Consumul de cofeina duce la deshidratare si modificarea nivelului zaharului in sange, ceea ce amplifica pofta de zahar.
  5. Foloseste indulcitori naturali. Stai departe de indulcitorii artificiali si incepe sa folosesti la nevoie zahar de cocos, nectar de cocos cu impact glicemic mult mai mic si fara efecte nefaste asupra starilor psihicie si asupra nivelului de energie), mierea naturala, siropul de artar, siropul de curmale.
  6. Evalueaza totalul de alimente animale pe care le consumi.Potrivit principiului yin/yang al mancatului, consumul de prea multe alimente de origine animala (yang) poate duce la pofta de dulce (yin). Dezechilibrele pot aparea si din cauza lipsei de proteina animala (pentru unele persoane). Prin experimentare si intuitie, poti afla ce alimente iti aduc o stare de echilibru.
  7. Citeste etichetele!Mancarurile ambalate au sare in exces sau zahar in exces sau grasimi in exces. Sau pe toate 3 laolalta.
  8. Dormi mai mult, odihneste-te, relaxeaza-te. Zaharul este cea mai la indemana forma de energie, gata de folosit de un organism obosit si o minte obosita. Daca esti intr-o stare cronica de stres si nu dormi suficient, corpul va tanji dupa cea mai rapida forma de energie: zaharul.
  9. Incepe o activitate fizica.Ia startul cu activitati simple, precum mersul sau yoga. Incepe cu 10 minute in fiecare zi, apoi creste gradual. Activitatea fizica ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange, creste energia si reduce tensiunea, ceea ce elimina nevoia de zahar.
  10. Incearca sa gasesti moduri non-alimentare de a-ti indulci viata. Poftele nusunt un semn ca organismul are nevoie in mod biologic de zahar, ci pot avea si o componenta psihologica. Cand viata in sine devine dulce, nu mai este nevoie de zahar rafinat.

Stiti deja? Pe Anna o puteti citi pe http://www.annaghica.ro/ si pe FB https://www.facebook.com/HealthCoachAnna.

Nu ezitati!

 

My title page contents