Românii cheltuie peste 2,7 milioane de dolari pe implanturi dentare

Un zâmbet de revistă se obține doar cu o dantura sănătoasă. Poate un implant dentar să saboteze această “misiune”? Nu și dacă ai parte de servicii și materiale de calitate. Care este durata unui implant dentar, cât va ține acesta? Află toate aceste lucuri de la Dr.Nassar, specialist în chirurgie și implantologie.

Cu toții ne-am întrebat macar o data în viață care este durata de viață unui implant dentar, de ce factori depinde acest lucru și ce garanție poți obține.

“Atunci când vorbim despre rezistența implantului în timp, lucrurile sunt nuanțate și trebuiesc explicate. Durata de viață a unui implant dentar diferă de la un caz la altul, în funcție de starea de sănătate a pacientului și gradul de îngrijire al implantului.”, spune dr.Nassar.

Tutunul, alcoolul și bolile cronice scurtează viața acestuia chiar dacă este bine făcut. Din ce motiv? Pentru că un stil de viață necorespunzător și un organism cu o sănătate precară înseamnă și gingii mai sensibile.

Un implant bine îngrijit poate să țină întreaga viață. Cu o igienă orală necorespunzătoare, durata acestuia se va diminua considerabil. Cu cât aceasta va fi mai deficitară, cu atât implantul va dura mai puțin.

Care este garanția unui implant dentar? În cabinetele sau clinicile de implantologie care își respectă pacienții vei găsi implanturi de calitate bună sau foarte bună. Asta înseamnă că materialul din care sunt produse are în compoziție titan cu grad de puritate ridicat. Ce iți recomandăm? Să întrebi doctorul ce fel de implant iți va pune și chiar să îi ceri să iți arate certificatul de garanție al producătorului. Dacă în certificat este specificat faptul că durata garanției este pe viață, insemană că vei beneficia de implanturi de cea mai bună calitate.

“Contrar aparențelor, garanția pe toată durata vieții înseamnă că aceasta se aplică obiectului „implant”, în sensul că proprietățile acestuia nu se vor deteriora în timp. Atunci când o clinică lucrează cu implanturi garantate pe viață, acest lucru însemnă că garanția este oferită doar pentru produs (adică doar pentru implant). Acest lucru se întâmplă datorită faptului că nu poate fi controlat nici gradul de îngrijire și igienă orală și nici eventualele afecțiuni de sănătate pe care pacientul le poate dobândi în viitor.”, încheie specialistul în implantologie.

Implantul dentar personalizat este un dispozitiv medical inovativ, care în cazul multor pacienți, reprezintă singura soluție viabilă de reabilitare a arcadelor dento-maxilare. El se simte și arată exact că un dinte natural. Avantajele implantului personalizat sunt predictibiliatea integrării osoase și reabilitatrea dentară într-o singură etapă chirurgicală. El poate fi poziționat chiar și într-un substrat osos deficitar, inclusiv în cazul pacienților vârstnici. În plus, această procedură nu implică niciun risc!

 

Clinica de Implantologie Dr.Nassar – Puțul lui Zamfir 16, București – telefon 0 751 051 096/ 0 314 257 954

www.drnassar.ro

My title page contents