cafeaua în sarcină

Cafeaua în sarcină este dăunătoare sau nu?  Aceasta este o întrebare care pune pe gânduri numeroase viitoare mămici. Câtă cafea ai voie să bei și, mai ales, în ce mod afectează aceasta sănătatea ta și a bebelușului? 

 

Există alimente interzise în timpul sarcinii și alimente pe care ar trebui să le consumi în cantități moderate. Sigur că, atunci când afli că ești însărcinată viața ta se schimbă radical. Vei fi mult mai atentă la tine, la ceea ce mănânci, la cum și cât de bine te odihnești și este foarte posibil să începi să îți schimbi stilul de viață (mai ales dacă este unul dezordonat), pentru binele celui mic.

Poți sau nu?

Cafeaua este unul dintre alimentele cu care mulți dintre noi își încep ziua, mai ales când trebuie să te trezești de dimineață. Indiferent dacă preferi varianta clasică, cu lapte, îndulcită sau nu, sau în loc de cafea optezi pentru un cappucino, este bine să știi ce se întâmplă când o bei în timpul sarcinii. Specialiștii de la Babycenter.com au câteva recomandări în ceea ce privește consumul de cofeină în sarcină:

Cafeaua în sarcină: poți să o bei sau nu?

Potrivit Babycenter.com, American Collage of Obstetricians and Gynecologists (Colegiul American de Obsterică și Ginecologie), cantitatea recomandată de cofeină pe care o poți consuma în timpul sarcinii este de maxim 200 de miligrame, pe zi. Mai mult decât atât, este indicat să păstrezi un consum mic de cofeină în rutina și alimentația ta zilnică și în perioada în care alăptezi.

Cum afectează organismul celui mic cafeua în sarcină?

Atunci când bei cafea, cofeina intră în placentă, iar de acolo în lichidul aminiotic și în fulxul sângelui bebelușului. Organismul tău are deja un metabolism stabil și elimina mai repede cafeina, în timp ce bebelușului îi va lua mai mult timp să facă acest lucru. Tocami de aceea, cel mic va fi expus efectelor cafeine pentru o perioadă mai mare de timp, spre deosebire de tine.

Totuși, potrivit Colegiului American de Obstetrică și Ginecologie, cantitatea de 200 de miligrame de cafeină nu este prezintă un risc major pentru nașterea prematură sau avort. Însă, un alt studiu, a indicat ca femeile care consumă mai mult de 300 de miligrame de cofeină pe zi, au mai multe șanse să nască bebeluși mai mici decât caracteristicile normale pentru vârsta lor.

 

 

My title page contents