Ce ar trebui să citească un copil până la 10 ani. 5 alegeri care îl vor face să iubească lectura

Ce ar trebui să citească un copil până la 10 ani.

La vârsta de 10 ani copii încep să treacă printr-o serie de schimbări fizice, dar și emoționale. Este perioadă plină de provocări pentru ei, iar lista lor de lecturi trebuie să reflecte aceste stări. Iată ce ar trebui să citească un copil până la 10 ani.

Ținând cont de faptul că începând cu această vârstă, copiii pun mai mult preț pe independent și alegeri personale le poți sugera o listă mai extinsă din care să facă propriile alegeri.

Iată o serie de beneficii asociate cu lectura:

  • crește capacitatea de învățare
  • întărește legătura dintre părinți și copii (mai ales dacă citiți împreună)
  • îmbunătățește abilitățile de comunicare
  • are impact pozitiv auspra abilităților analitice
  • contribuie la dezvoltarea empatiei
  • are un rol pozitiv în creșterea puterii de concentrare

Cele mai bune cărți pentru copii reușesc să contribuie în mod semnificativ la modificarea viziunii lor asupra lumii.

Prin intermediul acestor povești copii învață să își folosească imaginația și creativitatea, învață lucruri noi, se distrează, încep să își pună întrebări și descoperă noi moduri de a se conecta la lumea din jurul lor!

Iată ce ar trebui să citească un copil până la 10 ani!

Ce ar trebui să citească un copil până la 10 ani.  Matilda de Roald Dahl

 

matilda

Foto: emag.ro

Roald Dahl este unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori de cărți pentru copii. Matilda și povestea ei au inspirat generații întregi de cititori.

Neînțeleasă de cei din jurul ei, nici măcar de propriii părinți, care îi reproșează că se uită prea puțin la televizor, Matilda nu este totuși deloc neajutorată: pune la cale tot felul de farse și, cu ajutorul cărților preferate, călătorește în toate colturile lumii.

Ce ar trebui să citească un copil până la 10 ani. Vrăjitorul din Oz de L. Frank Baum

Foto:emag.ro

Vrăjitorul din Oz, povestea clasică scrisă de Lyman Frank Baum acum mai bine de 100 de ani, este un o carte de referință.

Povestea lui Dorothy care trăieşte într-o fermă din Kansas alături de mătuşa sa, Ema, şi unchiul ei, Henry, dar visează să stea într-un loc mai bun, „undeva sub curcubeu” este o alegere cu care nu poți da greș.

Într-o zi, este luată pe sus de o tornadă, care o poartă, alături de căţeluşul ei, Toto, până în îndepărtatul tărâm de basm Oz. Aici află că singurul care o poate trimite acasă este Vrăjitorul din Oz.

La drum o însoţesc Sperietoarea, Omul de Tinichea şi Leul cel Laş, care îşi doreau fiecare să obţină ceva: minte, o inimă şi curaj.

Ce ar trebui să citească un copil până la 10 ani. Jurnalul unui puști de Jeff Kinney

Foto: emag.ro

Primul titlu din seria Jurnalul unui puşti, prin care autorul american Jeff Kinney şi-a făcut un senzaţional debut pe piaţa editorială internaţională, a rămas, timp de 89 de săptămâni, cea mai bine vândută carte din prestigioasa listă de literatură pentru copii a celor de la The New York Times.

În primul volum al seriei protagonistul, Greg Heffley, elev de școală generală, are de înfruntat mai toate problemele specifice vârstei: popularitatea în fața colegilor sau pofta de joc mult mai mare decât pofta de lecții. Plină de umor și de glume presarate la fiecare rând și desenată impecabil, este o carte perfect potrivită universului unui puști de până la 10 ani.

 

Ce ar trebui să citească un copil până la 10 ani. O buclă în timp de Madeleine L’Engle

Foto: emag.ro

Roman științifico-fantastic și fantasy, O buclă în timp este o carte clasică, apreciată de copiii din lumea întreaga pentru aventura pe care o propune în lumea fascinantă a științei.

Ghidați de simpaticele și enigmaticele doamne Cine, Ce si Care, Meg și Charles Wallace, doi frați aparte, pornesc într-o călătorie fantastică prin spațiu și timp.

Ajutați de Calvin, prietenul lor, pleacă în căutarea tătălui lor, care a dispărut misterios cu mai mulți ani în urmă.

Ce ar trebui să citească un copil până la 10 ani. Ivan cel fără de seamăn de Katherine Applegate

ivan cel fără seamăn

Foto: emag.ro

Ivan cel fără de seamăn este o carte inspirată dintr-o poveste adevărată. Adevăratul Ivan a locuit la Grădina Zoologică din Atlanta, după ce a stat 27 de ani în captivitate.

Volumul este scris la persoana întâi și descrie lumea – așa cum o vede o gorilă cu spatele argintiu, pe nume Ivan.

Acțiunea se desfășoară în jurul prieteniei între Ivan, gorila cu spinare argintie, elefantul Stella (care a trecut pe la diverse circuri și care are o memorie foarte bună) și câinele maidanez Bob (care își petrece cea mai mare parte a timpului în cușca lui Ivan).

My title page contents