Cheesecake deliciu cu capsuni si miere

deliciu

O casa cu copii e o casa mai plina si mai vesela. O casa in care e foarte rar liniste si unde mereu se intreaba de ceva dulce si bun. Azi, Alina Stan de la Arome de Poveste, ne recomanda o reteta perfecta pentru intreaga familie: cheesecake deliciu cu capsuni si miere.

 

Ingrediente Cheesecake deliciu:

Aveti aici cele necesare pentru un tort cu diamatru de 20 cm:

  • 250 gr biscuiti digestivi pasati

  • 80 gr unt topit, facut in casa

  • 15-20 capsuni taiati pe jumatate

  • 500 gr mascarpone

  • 150 gr smantana

  • 1 lingurita vanilie

  • 3-4 linguri miere salcam

  • 1 1/2  lingurita agar-agar (gelatina vegetala)

 

Mod de preparare Cheesecake deliciu:

  • Zdrobeste biscutii cu sucitorul si pune-i intr-un castron
  • Pasul doi: pui untul topit peste ei si amesteci cu o spatula.
  • Compozitia obtinuta o intinzi intr-o tava cu pereti detasabili, diametru 20 cm si o presezi bine.
  • Dai la frigider pana cand e gata crema
  • Pui in robot crema mascarpone si mixezi pana devine fluida ( cam 2 minute). Apoi adaugi smantana si mixezi pana cand crema s-a intarit.
  • Adaugi vanilia, miere dupa gust (eu am pus 3 linguri de miere) si mixezi.
  • Acum, scoti tava din frigider si asezi pe margine jumatatile de capsuni.
  • Pentru mai putin chimicale, poti inlocui gelatina clasica cu agar agar.
  • Pui 100 ml apa la fiert, iar cand a dat in clocot, adaugi pudra agar-agar si mai lasi la fiert 1 minut in timp ce amesteci.
  • Pui gelatina obtinuta in compozitia de crema – dupa ce s-a mai racit – si amesteci bine.
  • Apoi rastorni peste stratul de biscuiti, cu grija sa nu cada jumatatile de capsuni.
  • Pui tava la frigider pentru o ora si decorezi cu alte capsuni.

DSC_6921

Pofta buna!

Reteta o poti gasi si AICI.

My title page contents