Clătite cu somon. O alegere potrivită pentru o cină reușită

Clătite cu somon

Clătitele, mereu disponibile să fie umplute în fel și chip: cu dulce, cu sărat, cu gem sau cu somon. Câte și mai câte umpluturi au văzut ele, clătitele. Și parcă niciuna nu dă greș. Mereu se obține o combinație gustoasă, dar mai ales sățioasă.

Iată o variantă de clătite cu umplutură de somon, brânză și alte ingrediente ce fac să accentueze gustul rafinat al somonului.

 

Clătite cu somon

Ai nevoie pentru 8 porții de:

100 g făină

200 ml lapte

2 ouă

sare

80 ml smântână

ulei pentru prăjit clătitele

1 linguriță suc de lămâie

piper

8 felii mari de somon afumat

8 frunze de salvie

40 g emmentaler ras

 

Pregătești așa:

Amesteci făina cu laptele și bați compoziția cu telul sau cu mixerul. Adaugi ouăle și un praf de sare.Lași aluatul să se odihnească pentru circa 15 minute.Apoi prăjești, pe rând, 8 clătite, adăugând de fiecare dată puțin ulei în tigaie. Păstrezi clătitele calde la cuptor, la 70 de grade Celsius.

Amesteci smântâna cu suc de lămâie, sare și piper. Fiecare clătită o ungi cu o cantitate mică din acest amestec și așezi deasupra câte o felie de somon și o frunză de salvie (o poți înlocui, dacă nu-ți place). Rulezi, presari emmentaler ras și lași la cuptor, pe funcția grill, să se gratineze.

Sugestie! Când scoți clătitele, pentru decor, pe lângă frunzele de salvie, mai poți adăuga și sâmburi de pin.

 

My title page contents