Pandișpan cu prune răsturnat a la Jamie Oliver

Pandișan cu prune răsturnat a la Jamie Oliver

Pandișpan cu prune. Pentru că e toamnă, pentru că e încă soare. Pentru că viața e frumoasă și gustoasă. Rețeta asta este un mix între pandișpanul din copilărie pe care îl făcea mama și ideile lui Jamie Oliver.

 

Ai nevoie pentru pandișpan cu prune de:

  •  150 g ulei de cocos sau unt ușor topit
  •  250 g zahăr cocos/ 250 g xylitol ( zahăr de mesteacăn)
  •  10 prune fără sâmburi tăiate în două
  •  3 ouă mari
  •  100 g făină integrală
  •  40 g mălai
  •  50 g pudră roșcove
  • 50 g ciocolată neagră

 

Pandișan cu prune răsturnat a la Jamie Oliver

Pandișan cu prune răsturnat a la Jamie Oliver

 

Pregătești pandișpan cu prune așa:

 

  • Mai întâi, dă drumul la cuptor si preîncălzește-l la aproximativ 180 de grade Celsius.
  • Topește untul de cocos într-o tigaie, apoi adaugă zahărul și o lingură-două de apă. Amestecă încet și lasă să se caramelizeze. Vei obține un sos cremos.
  • Acum e rândul prunelor. Amestecă-le ușor pentru ca ele să se pătrundă bine și să se acopere de caramel.
  • Ia tigaia de pe foc.
  • Separat, într-un bol mare, amestecă untul rămas și zahărul.  Mixează bine până când s-a format o cremă ușoară.
  • Vino acum cu gălbenușurile de ou, rând pe rând, amestecând bine după fiecare.
  • Pasul următor? Vii cu făina adăgată treptat, în ploaie, cu mălaiul și cu cacaoa.
  • Separat, bate sau mixează bine albușurile de ou până se întăresc. Nu uita de un praf de sare.
  • Spuma se adaugă peste compoziția de făina. Amestecă ușor ca să o păstrezi pufoasă.
  • Apoi, pune totul peste prune.
  • La final, adaugi ciocolata ruptă în bucăți mici.
  • Baga tava cu fundul detașabil la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

 

Pandișan cu prune răsturnat a la Jamie Oliver

Pandișan cu prune răsturnat a la Jamie Oliver

 

 

Sursa foto – Pinterest
My title page contents