Aventurile

Fetele mele au depasit varsta bebelusiei. De ceva vreme, insa asta nu inseamna ca am uitat aventurile prin care am trecut ca parinti. Cu mai multa sau mai putina experienta.

 

Acum doua saptamani a nascut o buna amica de-a mea. O fetita. Foarte asteptata si foarte dorita. Un copil care le-a dat multe emotii parintilor sai. Eli. Senina, insa extrem, extrem de mica. 1900 grame.

Bebelus – primele zile

Cand am auzit cat e de mica, m-am ingrozit. Mi-am frant mainile si am stiut ca e nevoie sa ma controlez cat pot de bine atunci cand o voi vedea. Mai ales, dupa ce ai avut si tu copii mici. Ale mele au avut 4 si 3,5 kilograme la nastere si, chiar si asa, mi s-au parut minuscule. Dar acum? Un copil de 1,9 kg? Ma rog. In conditiile astea, am zis ca e exclus sa ii cumpar haine. Nu stiam de unde. Asa ca am rememorat si am pus in balanta ce mi-a lipsit mie atunci cand am avut un bebe. Si mi s-a aprins beculetul.

Ce nu am avut?

Fetele mele au fost foarte diferite. Daca in cazul celei mari, alaptatul nu a fost o poveste cu happy – end, in ceea ce o priveste pe cea mica, treaba a stat altfel. Pentru ca domnisorica a supt pana la 2 ani si ceva. Dar, chiar si asa, eu fiind o mama extrem de activa, care mi-am reluat repede activitatea la birou, am intampinat ceva probleme. Cand plecam, lasam rezerve de lapte in pungute speciale, care erau depozitate la congelator. Si….cum faceai sa impaci rapid un copil care urla ca din gura de sarpe dupa lapte? Te chinuiai sa dezgheti  laptele de mama si uneori il incalzeai prea tare….ceea ce era tragic. Asa ca atunci regretam amarnic ca nu mi-am luat un incalzitor de biberoane ca cel de aici.

Ce am schimbat?

Si tot imi propuneam sa nu mai aman momentul. Insa, atata l-am amanat, pana cand copilul a crescut prea mult. Asa ca, am vrut ca la Cami, prietena mea, sa fie diferit. Am vrut sa ii fac viata mai usoara. Am vrut ca ea sa nu mai aiba regrete ca si mine. Asa ca am dat un click aici.

Si i-am luat fetei un cadou util. Care sa o scuteasca macar de o parte din aventurile prin care am trecut noi in frageda cariera de parinti.

 

My title page contents