Nutella și Marshmallow popcorn, bun de te lingi pe degete

 

Dacă tu și familia ta sunteți fani Nutella, atunci aceasta este gustarea unei seri în familie, pentru vizionarea unui film! O combinație de ciocolată lipicioasă și gustoasă și un popcorn delicios, de crănțănit! Este atât de rapid și ușor de făcut, că nu poate fi numită chiar o rețetă. Așa că, nu te speria, nu ai mult de lucru. Oricum, filmul te așteaptă!

Nutella Popcorn

Ai nevoie de:

 • 1/3 cană de de popcorn
 • 1/4 cană de Nutella sau o altă variantă de cremă de ciocolată
 • sare

Pregătești așa:

Pregătești mai întâi popcornul după metoda ta: fie la cuptorul cu microunde, fie în tigaie cu puțin ulei de palmier sau de cocos. Varianta în cuptorul cu microunde este mult mai rapidă și mai simplă, mai ales dacă alegi să cumperi pungile cu popcorn, special pregătite pentru cuptorul cu microunde. Ai grijă, să nu iei din cele cu arome puternice. Alegi din cele simple sau cu sare. Când e gata popcornul, pui Nutella într-un castron, răstorni popcornul cât e cald, acoperi cu un capac și scuturi bine, în toate direcțiile, având grijă să ții capacul apăsat. Dacă ai un castron transparent, te va ajuta să vezi în timp ce amesteci, dacă popcornul a fost acoperit uniform de Nutella.

 

Marshmallow Popcorn

O altă combinație îndrăgită este cea de marshmallows (caramelele acelea spumoase) și popcorn. Este o combinație extrem de delicioasă! Perfectă pentru o seară de film în familie  sau pentru petrecerea de aniversare a copiilor. Marshmallow Party Popcorn este o combinație dulce și crocantă și doar puțin lipicioasă.

Ai nevoie de:

 • 4 cești de popcorn pentru cuptorul cu microunde (pungi din acelea gata pregătite)
 • 1 ceașcă de marshmallows
 • 1 lingură de zahăr pentru glazură
 • 1 colorant pentru prăjituri, dacă se poate natural (opțional)
 • bombonele colorate, decorative

Nutella și Marshmallow popcorn, bun de te lingi pe degete

 • Nutella și Marshmallow popcorn, bun de te lingi pe degete

Pregătești așa:

 1. Iei o tavă și o tapetezi cu hârtie de copt.
 2. Pui popcornul într-un bol mare.
 3. Așezi marshmallows într-un vas sigur în microunde și introduci în cuptorul cu microunde, timp de 20 de secunde pentru a se topi. În funcție de cuptor și puterea acestuia, procesul poate dura mai mult sau mai puțin. Ca sfat, e bine să începi cu 20 de secunde și să crești timpul treptat,câte 10 secunde, până e gata. Ai grijă, să nu se ardă popcornu!
 4. Odată ce se topește marshmallow-ul, trebuie să lucrezi destul de repede, înainte de a începe mixarea celor două. Amesteci câteva picături de colorant alimentar cu zahărul glazurat. După ce amesteci împreună, torni popcornul și amesteci rapid. S-ar putea să fie nevoie să amesteci cu mâinile. Este puțin neplăcut, pentru că e un pic lipicioasă!
 5. Împrăștie popcornul în tava de coacere și stropește-l cu ornamente de zahăr.
 6. Lași amestecul să se fixeze o oră. Marshmallow va fi încă puțin lipicios, așa că, dacă faci o petrecere pentru copii, ar fi bine ca porțiile să fie puse în cupe de unică folosință.

Are un gust atât de bun… atât în varianta albastră, cât și în cea roz!

 

Nutella și Marshmallow popcorn, bun de te lingi pe degete

Nutella și Marshmallow popcorn, bun de te lingi pe degete

 

My title page contents