Rețete de post cu ciuperci. 3 preparate delicioase cu ciuperci

Gulaș cu ciuperci

Rețete de post cu ciuperci pentru ca tu sa fii sanatoasa si sa treci mai usor prin post. 40 de zile de mancat lejer.

 

În perioada postului e indicat să consumi ciuperci, deoarece acestea nu doar că sunt gustoase și se pot prepara în multe variante, dar sunt și foarte bogate din punct de vedere nutrițional.

Ciupercile conțin mai multe proteine decât majoritatea legumelor;

Ciupercile sunt printre puținele surse naturale de vitamina D, esențială pentru sănătatea dinților și a oaselor;

Ciupercile nu conțin deloc sare;

Ciupercile conțin mai mult potasiu decât majoritatea fructelor sau legumelor;

Ciupercile sunt printre cele mai bogate surse naturale de seleniu – un mineral esențial ce ajută la întărirea sistemului imunitar;

O porție de 100 g de ciuperci conține mai multe fibre alimentare (2.5 g) decât aceiași cantitate de țelină (1.8 g) sau decât o felie de pâine din grâu integral (2 g);

Rețete de post cu ciuperci

Gulaș de ciuperci, bun și hrănitor

Ai nevoie de:

1 kg ciuperci

1 ceașcă de ulei

1 ardei verde

4 cepe mari

4 roșii

sare

piper

1 legătură pătrunjel

Pregătești așa:

Speli bine ciupercile, le tai și le fierbi. Tai mărunt ardeiul și ceapa. Îndepărtezi coaja și semințele de la roșii și le tai mărunt. Într-o cratiță pui ceapa și ardeiul și le călești circa 2-3 minute. Apoi adaugi roșiile, piperul, sarea și mai lași pe foc mic, încă 2-3 minute. Când este gata gulașul, adaugi pătrunjel verde tocat fin. Poți să consumi gulașul de ciuperci simplu sau …și mai bun este lângă o garnitură de cartofi natur.

Rețete de post cu ciuperci

Macaroane cu ciuperci

Foto: Pixabay

Macaroane cu ciuperci… să mai ceri o porție!

Ai nevoie de:

500 g macaroane

500 g ciuperci champignon

½ ceașcă ulei

2 căpățâni de usturoi, pisat

1 ceapă, tocată mărunt

1 lingură de făină

2 linguri de margarină

1 pahar (pentru apă) de vin alb

100 g mazăre

pătrunjel verde

Pregătești așa:

Speli ciupercile, le tai felii și le pui într-o cratiță cu uleiul, usturoiul și pătrunjelul. Le fierbi până scad bine. Adaugi vinul, sarea, mazărea și lași totul acoperit, la foc mic, încă 30 de minute. Separat, fierbi macaroanele, conform instrucțiunilor de pe pachet și apoi le strecori. Iei un platou, așezi macaroanele, torni peste ele margarina topită și apoi pui sosul de ciuperci. O combinație sățioasă și gustoasă!

Rețete de post cu ciuperci

Chiftele crocante din legume și ciuperci

Foto: Pinterest

Chiftele crocante din legume și ciuperci

Ai nevoie de:

2 morcovi

1 țelină mică

1 ceapă

2 cartofi

2 căței de usturoi

1 conservă de ciuperci

ulei

boia

sare

piper

Pregătești așa:

Cureți legumele de coajă și le speli, apoi le dai pe răzătoarea cu găuri mici. Când razi cartofii, nu uita să-i storci bine de zeamă, pentru că altfel compoziția pentru chiftele nu se va lega.

Separat, scurgi ciupercile din conservă de zeamă, le tai cubulețe și le amesteci cu legumele rase. Poți pune și o lingură de făină, să se lege mai bine compoziția.

Presari sare, piper, boia, după gust, apoi modelezi chiftelele. Când ai terminat cu toate, le dai prin făină și le prăjești în ulei încins. Aceste chiftele sunt bune atât calde, cât și reci.

 

Sugestie! Poți consuma chiftelele simple sau cu o garnitură de cartofi cu mujdei.

 

 

My title page contents