Tort cu morcovi, mascarpone si lamaie

Draga de Alina Stan de la Arome de Poveste.ro  are grija sa mancam bun si savuros. Si ne recomanda un tort delicios, fara gluten.

 

Alina de la Arome de Poveste.ro ne imbie azi cu o reteta fara gluten ca sa se poate bucura de magia dulciurilor si cei alergici si cei foarte atenti la ce mananca. Tort cu morcovi, mascarpone si lamaie.

Ingrediente:

Ingrediente blat:

  • 150 ml ulei cocos
  • 150 gr zahar de cocos
  • 5 oua de tara
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 150 gr faina de migdale
  • 150 gr faina fara gluten
  • 10 gr scortisoara (2 lingurite)
  • 2,5 gr nucsoara (1/2 lingurita)
  • 1 lingurita praf de copt fara gluten
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 230 gr morcovi rasi pe razatoarea mica (cantitate neta-deja curatati)
  • 25 gr zeama lamaie
  • 40 gr stafide brune
  • 40 gr nuci pecan tocate

Ingrediente crema:

  • 750 gr mascarpone
  • 1 1/2 lingurita vanilie
  • 40 ml zeama lamaie
  • 15 gr coaja lamaie bio
  • 130 gr miere de salcam
  • 2 lingurite agar-agar (gelatina vegetala)
  • 150 ml apa fiarta pt gelatina
  • 15 gr nuci pecan pentru decor
  • 1 lingurita coaja lamaie bio pentru decor

 

Mod de preparare:

  1. Pune urrmatoarele ingrediente in vasul robotului: uleiul de cocos topit, zaharul de cocos, ouale, vanilia si mixeaza.
  2. Separat, intr-un castron, amesteca faina de migdale, faina fara gluten, scortisoara, nucsoara, praful de copt si bicarbonatul.
  3. Acum amesteca  cele doua tipuri de coca pe care le ai deja si omogenizeaza bine.
  4. Rade morcovii pe razatoarea mica si adauga-i peste compozitie.
  5. Tot aici, pui si stafidele, nucile pecan tocate si mixezi usor pentru a nu la marunti prea mult.
  6. Jumatate din compozitia obtinuta o pui intr-o tava cu pereti detasabili de 18 cm unsa cu ulei de cocos si tapetata cu faina fara gluten.
  7. Introduci tava in cuptorul preincalzit si o lasi 35 minute la 180 grade Celsius.
  8. Cand tortul e gata , il lasi sa se raceasca bine si apoi il scoti din forma.
  9. Cu compozitia ramasa, faci al doilea blat, urmand pasii de mai sus.
  10. In timpul in care blaturile stau la racit, faci crema de mascarpone cu lamaie.
  11. Pui mascarpone in vasul robotului, adaugi vanilia, zeama de lamaie, coaja de lamaie, mierea si mixezi la viteza medie.
  12. Ulterior, pui 150 ml apa la fiert, iar cand a dat in clocot adaugi agar-agar si amesteci continuu, lasand sa fiarba 2  minute.
  13. Gelatina fiarta o pui usor, amestecand continuu in crema de mascarpone.
  14. Imparti in 4 crema de mascarpone
  15. Cele doua blaturi de tort le tai in 2, deci te alegi cu 4 foi de tort si pui un strat de crema peste fiecare.
  16. Dupa ce termini cu crema, ornezi cu nuca pecan tocata, lamaie si bagi la frigider. 

     

     

    Savureaza in tihna!

    Nu ezitati sa aruncati o privire si pe site-ul Alinei – https://aromedepoveste.ro

 

Arome de poveste-sigla

 

Articole asemanatoare:

My title page contents