ÎN VACANȚĂ CU BEBELUȘUL. LA MUNTE SAU LA MARE, GRIJA TOT E MARE

Dacă până mai ieri te bucurai împreună cu soțul tău de vacanțe în doi, fără prea multe griji și bătăi de cap, de când a venit bebe în familia voastră, lucrurile s-au schimbat puțin. Imediat ce a crescut puțin, atât cât să-l poți ține fără grijă în brațe și de când ai început diversificarea și nu mai depinde sută la sută de laptele oferit de tine, îndrăznești să te gândești să plecați în vacanță cu bebelușul. Nimic greșit!

 

În vacanță cu bebelușul. Cum procedezi? Unde alegi să mergi?

La mare sau la munte

Mai întâi începi să te gândești la locul unde ați putea merge cu bebelușul, pentru a fi cât mai în siguranță și a nu-i crea neplăceri pe un drum lung. Personal, aș alege marea. O cură de aer salin, cu mult soare și vitamina D sunt de altfel recomandări și din partea pediatrului. Dar nu oricum.

Aproape de casă sau mai departe

Aproape de casă poate însemna aceeași distanță cu o destinație mai îndepărtată, câtă vreme în cea de-a doua poți ajunge cu avionul cam în același timp în care ajungi cu mașina personală în destinația aproape de casă. Între o vacanță în Antalya și una la Constanța, nu știu ce diferențe de timp ar fi.

Cu mașina sau cu avionul?

Călătoria cu mașina are avantajele ei, pentru că te poți opri când dorești pentru a lua mici pauze. Poți lua mai multe lucruri cu tine, necesare pentru bebe și poate vă simțiți mai confortabil în spațiul vostru personal.

Dezavantaje: drumul poate fi prea lung și prea obositor. Bebe s-ar putea să nu se simtă chiar confortabil. Căldura prea mare sau aerul condiționat sunt alte posibile neplăceri ce pot apărea. În plus, grija foarte mare la trafic s-ar putea să-ți creeze un stres suplimentar. De acum te gândești mai mult la copil și vei trece totul prin filtrul de mamă.

Călătoria cu avionul

Personal, o prefer pe aceasta. După ce vei trece de prima experiență a unei călători cu bebelușul, moment în care ți-ai făcut o mie de griji (mai ales dacă prima călătorie a bebelușului coincide și cu prima călătorie a ta cu avionul), vei dori să mai repeți experiența.

De ce? Avantaje:

  • pentru că e mai comod și mai rapid
  • pentru că poate fi vorba despre un zbor foarte scurt, mai ales dacă alegi o destinație apropiată
  • pentru că nu trebuie să cari prea multe bagaje și te determină să fii foarte eficientă atunci când alegi ce pui în geantă.
  • pentru că există multe facilități pentru categoria de călători „mama și copilul”. Inclusiv personalul de la bordul avionului te va ajuta și-ți va fi aproape când ai nevoie.
  • pentru că e posibil să nu ai deloc probleme cu copilul, iar acesta să doarmă pe tot parcursul drumului.
  • pentru că în timpul în care aștepți decolarea, ai posibilitatea să te relaxezi și să plimbi bebelușul în căruciorul lui (acesta fiiind acceptat în călătorie)

Dezavantaje:

  • Nu știu dacă există sau dacă există, cu siguranță sunt foarte puține. De exemplu, pe parcusul zborului, copilul poate fi agitat și deranjat la urechi din cauza presiunii mari.
  • Dacă are vreo problemă medicală, e nevoie să ai anumite acte doveditoare de la medic, care să-ți permită să iei la bord unele medicamente.

În vacanță cu bebelușul. Ce fel de cazare alegi?

Personal, recomand sistemul all inclusive. De ce? În primul rând, pentru că atunci când ai un bebeluș, îți dorești să ai totul la îndemână, să nu-ți bați capul cu diverse lucruri care te-ar putea obosi mai mult decât erai la începutul concediului.

În plus, îți dorești să te relaxezi, nu să alergi după locuri unde ai putea să iei masa cu familia ta. Unde nu știi sigur dacă totul e în ordine și nici să pierzi timp căutând recomandări parcă nu ai vrea. Doar ești în vacanță. În sistemul all inclusive, multe hoteluri pun la dispoziție în sălile de luat masa un colț al bebelușului. Vei găsi cam tot ceea ce ai nevoie: blender, iaurturi pentru bebeluși, cereale, lapte bio, fructe și legume proaspete sau supe creme. În plus, din zona dedicată celor aflați la dietă, la fel vei găsi diverse ingrediente pe care le poți combina tu pentru cea mai bună hrană a copilului tău.

În spațiul de joacă există tot felul de jucării potrivite bebelușilor și copiilor mici. Astfel, nu trebuie să cari de acasă o geantă de jucării și nici să cumperi mare lucru, decât ceea ce îți dorești cu adevărat și crezi că i-ar fi necesar copilului tău.

De asemenea, în acest sistem de cazare, există mini piscine, unde apa este extrem de mică ca adâncime și unde te poți relaxa împreună cu copilul tău. Chiar și cărucioare găsești, fie gratis, fie contra cost. Și toate cele amintite mai sus se găsesc într-o singură destinație mai aproape de noi: în Turcia. Cu siguranță, anumite facilități sunt oferite și de alți vecini ai noștri. Și mă refer aici doar la destinațiile din apropiere, unde nu e nevoie să parcurgi un drum lung.

Depinde de voi să faceți cea mai bună alegere pentru vacanța împreună cu bebelușul.

Câteva lucruri foarte utile, de luat în vacanța cu bebelușul:

  • Creme pentru plajă cu factor de protecție mare
  • Creme pentru după plajă
  • Pălărie de soare
  • Biberoane și 1-2 cănițe pentru apă
  • Scutece, pentru a evita cumpărarea la un preț mult mai mare, dacă vă permite spațiul din bagaj
  • Scutece speciale pentru înot/apă
  • Hăinuțe suficiente, atât subțiri, cât și unele groase
  • Biscuiți, gustări pentru avion sau chiar și pentru hotel, dacă copilul e obișnuit cu un produs anume
  • Lapte praf, când e cazul
  • Trusa medicală care să conțină câteva medicamente de bază: un sirop anti-tuse, un sirop pentru combaterea febrei, ceva împotriva diareei, a înțepăturilor de tânțari sau alte insecte, un antibiotic recomandat de medic, supozitoare pentru combaterea febrei, spray nazal cu apă de mare, o soluție pentru urechi, săruri de rehidratare
  • Și nu uita, jucăria sau obiectul preferat al copilului
  • Pentru avion, poți lua o jucărie sau o cărticică cu imagini colorate.
  • Alte lucruri utile pentru vacanța cu bebelușul găsești aici!
My title page contents