10 uleiuri esențiale care combat depresia

Descoperă 10 uleiuri esențiale care combat depresia! Ți s-a întâmplat să vezi lumea diferit de modul în care o văd alții? Să-ți pară totul mai întunecat și să vezi lucrurile cu pesimism? Toate acestea sunt pur și simplu rezultatul anilor de temeri, anxietăți, traume, neajunsuri care te-au făcut să crezi că nu poți schimba nimic în viața ta. Este vorba despre depresie. 

Depresia poate fi vindecată? Evident. Și de unde poți începe?

Evident, pentru a trata o boală atât de profundă este nevoie de sprijinul unui psiholog/psihiatru și de un traseu introspectiv foarte lung și complex. Cu toate acestea, prin combinarea remediilor medicale cu remedii naturale, se pot obține rezultate mai bune și mai durabile.

Descoperă 10 uleiuri esențiale care combat depresia:

Ulei esențial de trandafir

Acest ulei special este excelent, deoarece este capabil să dezvolte o stare de bucurie și să promoveze relaxarea. În plus, permite stimei de sine să evolueze într-un mod sănătos, luptând eficient împotriva patologiilor precum depresia, anxietatea și stresul.

Ulei esențial de lavandă

Lavanda este minunată, știm deja asta! Însă, chiar și uleiul său esențial este foarte comun și folosit de mulți dintre noi pentru tot mai multe remedii diferite, cum ar fi curățarea gospodăriei și îngrijirea pielii și a scalpului. Este, de asemenea, utilizat în infuzii și ceaiuri din plante datorită proprietăților sale antibacteriene, antiseptice și dezinfectante.

Știai însă că lavanda poate deveni, de asemenea, un aliat puternic împotriva depresiei? Ea are un efect calmant excelent asupra sistemului nervos și astfel poate fi eficientă și împotriva anxietății și stresului. În plus, combate insomnia, aceasta fiind unul dintre cele mai frecvente simptome ale depresiei.

Ulei esențial de mușețel

Mușețelul este chiar mai comun decât lavanda. Ceaiul de mușețel este excelent pentru a avea un somn bun și liniștit. Și, de asemenea, pentru o digestie bună! Deși efectul său benefic este foarte ușor, acest lucru nu exclude eficacitatea acestuia chiar și în situații de depresie. De fapt, este foarte recomandat de către psihologi și psihiatri în timpul sesiunilor. Mușețelul induce o stare de liniște, pace interioară, echilibru și armonie, fizică și mentală. Deci, apelează la mușețel ca remediu natural excelent!

Ulei esențial de iasomie

Inhalarea uleiului esențial de iasomie îți va permite să-ți recâștigi pacea pierdută și să alungi tristețea, precum și gândurile negative ale depresiei. Câteva picături sunt suficiente pentru a recâștiga (cel puțin) seninătatea.

Ulei esențial de lămâie

Lămâia este excelentă împotriva digestiei slabe și este foarte eficientă pentru curățarea pielii și scalpului, făcându-le mai luminoase și mai tonifiate. Știai însă că sucul ușor acid al lămâii restabilește energia și vitalitatea, luptând împotriva gândurilor negative și a tulburărilor somatice?

Ulei esențial de portocale

Acest ulei esențial excelent este considerat un panaceu, deoarece poate calma spiritele și relaxa tensiunea musculară. Este specific anxietății și stresului, dar și în cazurile de depresie.

Ulei esențial de vanilie

De fapt, uleiul esențial de vanilie este perfect pentru combaterea anxietății, stresului și depresiei, deoarece tinde să acționeze asupra sistemului nervos dând o stare de calm și liniște, restabilind astfel echilibrul și armonia psihică.

Ulei esențial de scorțișoară

Poate fi adăugat în ceaiul de mușețel care se bea înainte de a merge la culcare. Uleiul esențial de scorțișoară poate fi adăugat în ceaiuri din plante și infuzii de diferite tipuri. Ceea ce este important de știut, totuși, este că scorțișoara este specifică împotriva tratamentului depresiei tocmai datorită capacității sale enorme de a restabili echilibrul psihic al persoanei care suferă de această patologie.

Ulei esențial de grapefruit

Proprietățile benefice ale grapefruitului sunt semnificative și incredibile: aportul său va permite în mod specific să lupți împotriva depresiei. De asemenea, împotriva anxietății și a stresului. Restabilește vitalitatea și energia, tonifică corpul și răspândește pozitivitatea generală, care este necesară pentru a face față somnului ușor și fericit.

Ulei esențial de mentă

Acesta este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale împotriva depresiei, anxietății și stresului. Oferă un efect super regenerant organismului, restabilind echilibrul cu lumea exterioară. De asemenea, reglează somnul, promovează obiceiuri pozitive, cum ar fi igiena constantă și consumul de alimente sănătoase, care sunt esențiale pentru combaterea acestor boli mintale.

10 uleiuri esențiale care combat depresia. Cum se utilizează esențele?

Iată câteva sfaturi despre cum poți folosi uleiurile esențiale amintite mai sus:

Băi parfumate

Uleiul esențial ales trebuie diluat în jumătate de pahar de oțet, apoi plasat în baie. Adăugarea de săruri, cum ar fi cele de la Marea Moartă, poate răspândi mai multă energie și pozitivitate, sporind beneficiile și optimizând rezultatele.

Băi de picioare

Baia de picioare se referă la scufundarea picioarelor într-o cadă cu apă caldă, rece sau călduță, în scopuri igienice sau terapeutice. Dacă ai o cadă cu hidromasaj mică, este și mai bine! Diluezi în apă câteva picături de ulei esențial. Preferatul tău! Poți face acest lucru și într-o cadă obișnuită sau într-un lighean.

Difuzie de răspândit în mediu

Aceasta este una dintre cele mai bune metode de utilizat, deoarece permite fiecărei camere să păstreze un miros bun, care are și un scop terapeutic. De asemenea, găsești în comerț difuzoare speciale în mai multe magazine, unde amestecul este introdus pentru a fi răspândit în întreaga cameră.

Inhalare uscată

Amestecul de esență poate fi inhalat uscat. Este suficient să torni câteva picături de esență pe un tampon de bumbac și să-l ții aproape de nări. Repetă acțiunea de mai multe ori pentru a obține rezultate bune.

Masaj

De asemenea, uleiurile esențiale pot fi diluate într-un ulei purtător (uleiul purtător este un ulei vegetal extras din fructe și semințe oleaginoase) și utilizate ca produse de masaj. Rezultatul: mușchii se vor relaxa, iar tensiunea musculară de diferite tipuri va fi eliminată; astfel, aromaterapia va începe procesul de vindecare.

Utilizare alimentară

În plus, uleiurile esențiale pot fi incluse în dietele noastre. Cu toate acestea, este important să știi că nu toate aceste uleiuri pot fi utilizate în scopuri alimentare. Consultă întotdeauna medicul!

 

 

My title page contents